800–1000 g kalvekød/bov – 500 g gulerødder - ½ selleri – 1 persillerod - 4-5 store kartofler – 2 store porre – 1 suppevisk eller et par brikker bouillon – salt & peber –1 bdt persille – Maizena – eventuelt et par store håndfulde grønærter
Bring ca. 5-7 dl vand i kog i en gryde. Læg kødet i gryden (der skal være vand nok så det dækker kødet) og lad det koge stille og roligt et stykke tid.
Imens skrælles og skæres gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i større stykker.
Skummet fjernes fra kødgryden og grønsagerne ovenfor kommes i gryden sammen med suppevisk eller bouillon. Hvis der ikke bruges bouillon, så kom lidt salt i også.
Grønsagerne tages op efterhånden som de er møre, men stadig har bid og skæres i mindre stykker.
Kødet koger videre til det er helt mørt. Så tages kødet op og porre skåret i mundrette stykker kommes i vandet og simre, mens kødet skæres i mindre stykker og lægges tilbage i gryden.
Så jævnes hele molevitten med Maizena rørt op i koldt vand til den ønskede konsistens.
Endelig kommes grønsagerne tilbage i gryden og varmes igennem, eventuelt tilsættes også grønærter.