1 hel tærte
300 g rabarber - 100 g rørsukker - korn fra vanillestang - 150 g smør - 150 g sukker - 1 æg - 50 g mel - 125 g kokosmel - 1 knivspids bagepulver - cremefraiche - vanille
Snit rabarberstænglerne fint og bland dem med rørsukker og vanillekorn.
Rør smør med sukker og tilsæt ægget. Bland mel, kokosmel og bagepulver og drys det i dejen under omrøring.
Del dejen i to lige store portioner og fordel den ene portion af dejen i et smurt tærtefad på ca. 25 cm i diameter. Læg rababerblandingen ovenpå. Og fordel den resterende del af dejen øverst.
Bag tærten i en forvarmet ovn i ca. 40 minutter ved 170 grader.
Spis kagen mens den er lun og server cremefraiche eventuelt tilsat lidt vanille til tærten.
MUMS! siger vi bare!
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
torsdag den 29. maj 2008
onsdag den 28. maj 2008
Krebinetter med sommercreme
Brug friskhakket kalv og flæsk og lav 2 stykker pr. person. Kødet steges på en pande med lidt fedtstof, men de skal ikke forinden vendes i hverken mel eller rasp, så hedder det nemlig karbonader og det er noget fedtet stads.
Spis nogle af årstidens grønsager til, f.eks. gulerødder, blomkål og friskbælgede ærter.
Sommercremen laves af græsk yoghurt hvori blandes presset hvidløg, hakket purløg og hakket persille, eller andre krydderurter, og smages til med salt og peber.
Spis nogle af årstidens grønsager til, f.eks. gulerødder, blomkål og friskbælgede ærter.
Sommercremen laves af græsk yoghurt hvori blandes presset hvidløg, hakket purløg og hakket persille, eller andre krydderurter, og smages til med salt og peber.
tirsdag den 27. maj 2008
Let kyllingefrikassé
Opskrift til 2 personer
300 g kogt kyllingekød – 50 g forårsløg – 150 g spidskål – 150 g gulerødder – 50 g friske grønne asparges – 250 g DDV-yoghurt* – krydderurter – mel – salt og peber – grovbrød
(*yoghurten kan eventuelt udelades)
Skær kødet i mundrette stykker og kog det mørt i ca. 4 dl vand og lidt salt, hvis det ikke allerede er gjort.
Snit alle grønsagerne fint. Tag kødet op af gryden og kom grønsagerne i suppen og kog dem møre
Jævn suppen med mel. Tilsæt selv efter smag krydderurter og læg kødet tilbage i gryden. Smag saucen til og tilsæt yoghurten.
Spis en grovbolle til.
I stedet for grovbolle kan man spise nye kartofler til retten og man kan også bruge kalvekød i stedet for kylling.
300 g kogt kyllingekød – 50 g forårsløg – 150 g spidskål – 150 g gulerødder – 50 g friske grønne asparges – 250 g DDV-yoghurt* – krydderurter – mel – salt og peber – grovbrød
(*yoghurten kan eventuelt udelades)
Skær kødet i mundrette stykker og kog det mørt i ca. 4 dl vand og lidt salt, hvis det ikke allerede er gjort.
Snit alle grønsagerne fint. Tag kødet op af gryden og kom grønsagerne i suppen og kog dem møre
Jævn suppen med mel. Tilsæt selv efter smag krydderurter og læg kødet tilbage i gryden. Smag saucen til og tilsæt yoghurten.
Spis en grovbolle til.
I stedet for grovbolle kan man spise nye kartofler til retten og man kan også bruge kalvekød i stedet for kylling.
onsdag den 7. maj 2008
Skalrejer og avocadosalat
Opskrift til 2 personer
1 kg skalrejer (frosne eller friske fra fiskemanden).
2 avocado – 4 små tomater - ½ mindre løg – 2 spsk hakket persille.
Dressing: saft fra ½ citron – 1 spsk vineddike – lidt salt og peber – lidt fransk sennep (gerne med honning) - ½ spsk olie – lidt sukker.
1 hvidløgsflute
Halvér avocadoerne og tag stenene ud. Pil dem og skær dem i skiver og arranger dem på små tallerkener.
Hak tomater og løg fint og kom det på avocadoerne sammen med den hakkede persille.
Kom ingredienserne til dressingen i en skål og pisk det godt sammen og hæld det over avocadosalaten.
Spis salat og lunt hvidløgsflute til de optøede skalrejer.
1 kg skalrejer (frosne eller friske fra fiskemanden).
2 avocado – 4 små tomater - ½ mindre løg – 2 spsk hakket persille.
Dressing: saft fra ½ citron – 1 spsk vineddike – lidt salt og peber – lidt fransk sennep (gerne med honning) - ½ spsk olie – lidt sukker.
1 hvidløgsflute
Halvér avocadoerne og tag stenene ud. Pil dem og skær dem i skiver og arranger dem på små tallerkener.
Hak tomater og løg fint og kom det på avocadoerne sammen med den hakkede persille.
Kom ingredienserne til dressingen i en skål og pisk det godt sammen og hæld det over avocadosalaten.
Spis salat og lunt hvidløgsflute til de optøede skalrejer.
En herlig sommerret som man næsten skal have en god hvidvin til!
Abonner på:
Opslag (Atom)