Opskrift til 2 personer
400 g lyssej eller anden lys fisk – 250 g champignon i kvarter – 1 squash i tern – 1 stort løg i tern – 250 g groft reven gulerod – 1 ds hakkede cherrytomater – 1½ dl bouillon – vilde ris – hakket persille – all-round krydderi – salt & peber
Champignon, løg og squash lægges i et smurt ovnfast fad og krydres med all-round krydderi. Fisken lægges ovenpå og krydres med salt og peber.
Der hældes cirka 1½ dl bouillon ved og gulerod og tomat fordeles øverst.
Bages i en 200 ° varm ovn i omkring 30 minutter.
Server kogte vilde ris med hakket persille til retten og drys også lidt hakket persille over fisken.
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
onsdag den 25. februar 2009
tirsdag den 24. februar 2009
Stegt kylling med persillerod – mango med æbledressing og karryris med ristede mandler
Opskrift til 2 personer
1 hel fersk kylling – 1 løg – 2 persillerødder - ½ bundt persille – salt & peber fra kværn – 1 tsk stødt koriander
* * * * *
1 mango – 1 æble - ½ fed hvidløg – 2 tsk lys vineddike – ¼ løg
* * * * *
1 dl vilde ris – 1 tsk olie – 1 tsk karry – 1 lille håndfuld mandler – 1 løg – 2 dl vand - salt
* * * * *
Hvis du er på skrump, så fjern skinnet fra kyllingen. Skær persillerod i tynde stave og løg i kvarte. Bland det med persille, koriander og salt & peber og fyld det i kyllingen.
Læg kyllingen i et ovnfast fad. Drys med salt & peber og steg kyllingen ved 200 grader i 70 minutter. Vend den et par gange undervejs.
Skræl mangoen og skær den i mindre stykker. Skræl æblet og riv det på den fine side af råkostjernet, så det bliver mos og bland det med presset hvidløg, eddike og fintrevet løg.
Vend mangoen i æbleblandingen og smag den til. Stil den koldt indtil serveringen.
Smut mandlerne og hak dem groft. Hak løget fint og sauter løg, mandler og ris, sammen med karry i olien et par minutter. Hæld vandet på og tilsæt lidt salt. Lad risen simre ganske svagt i 20 minutter under låg. Rør af og til og tilsæt eventuelt lidt mere vand.
Server ris og mango til kyllingen
torsdag den 5. februar 2009
Ovnstegt laksesteaks med bagte rodfrugter
Smør et ildfast fad med lidt olie. Drys med lidt salt og peber og læg laksen i fadet med skindsiden nedad. Drys salt og peber over og eventuelt lidt birkes.
Steg laksen i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.
Jeg vil foreslå ovnbagte rodfrugter til. Det smager dejligt til og skal have den samme tid i ovnen.
Opskriften på bagte rodfrugter finder du her!
Steg laksen i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.
Jeg vil foreslå ovnbagte rodfrugter til. Det smager dejligt til og skal have den samme tid i ovnen.
Opskriften på bagte rodfrugter finder du her!
tirsdag den 3. februar 2009
Oksesteaks med haricots verts, råstegte gulerødder og hvidløgscreme
Opskrift til 2 personer
450 g oksesteaks – 300 g aspargeskartofler – 400 g gulerødder – timian – lidt olie – 250 g haricots verts – 2½ dl DDV-yoghurt eller græsk yoghurt – 2 fed hvidløg - persille – salt & peber
Kartofler og haricots verts koges møre og kødet steges på en pande med lidt olie og drysses med salt & peber.
Gulerødderne skrælles og skære i lidt tykke skiver. Herefter steges de i en dyb pande i lidt olie og drysses med timian. Steger til de er møre, men stadig med ”bid”.
Hvidløgscremen er yoghurt rørt op med presset hvidløg, hakket persille og smagt til med salt & peber helst fra kværn.
450 g oksesteaks – 300 g aspargeskartofler – 400 g gulerødder – timian – lidt olie – 250 g haricots verts – 2½ dl DDV-yoghurt eller græsk yoghurt – 2 fed hvidløg - persille – salt & peber
Kartofler og haricots verts koges møre og kødet steges på en pande med lidt olie og drysses med salt & peber.
Gulerødderne skrælles og skære i lidt tykke skiver. Herefter steges de i en dyb pande i lidt olie og drysses med timian. Steger til de er møre, men stadig med ”bid”.
Hvidløgscremen er yoghurt rørt op med presset hvidløg, hakket persille og smagt til med salt & peber helst fra kværn.
Honningglaseret skinkeschnitzel med timian, risotto og salat creme
Opskrift til 2 personer
2 skinkeschnitzler – 1 spsk honning – 1 spsk mild sød sennep – 1 tsk stødt timian – salt & peber
* * *
1 spsk smør – 1 finthakket løg – 1 dl ris – 3-4 dl boullion – 20 g revet ost (parmesan) – 1 bundt hakket persille
* * *
200 g icebergsalat i mindre strimler – 2 revne gulerødder – 1 dl DDV-yoghurt eller fromage frais - ½ spsk fintrevet løg – flydende sødemiddel – 2 tsk citronsaft - eventuelt lidt salt & peber
* * *
Schnitzel
Bland honning, sennep, timian og lidt salt og peber og smør det på skinkeschnitzlerne. Steg dem i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Risotto
Smelt smørret i en kasserolle og sauter de finthakkede løg til de er bløde. De må ikke brunes! Tilsæt ris og rør det sammen. Hæld boullion ved lidt ad gangen og lad risene absorbere boullionen, inden du tilsætter mere. Risene skal koge i cirka 25 minutter. Rør af og til. Til sidst vendes den revne os og persillen i risen.
Salat og creme
Salat og gulerødder blandes i en salatskål. Det fintrevne løg røres i yoghurten sammen med citronsaften. Smages til med sødemiddel. Jeg syntes bedst om cremen uden salt & peber, men hvis du syntes så kom lidt i. Cremen vendes i salaten.
Tips: Du kan i en snæver vending bruge sirup i stedet for honning og hvidkål i stedet for icebergsalat. Hvis du bruger hvidkål skal det snittes meget fint.
2 skinkeschnitzler – 1 spsk honning – 1 spsk mild sød sennep – 1 tsk stødt timian – salt & peber
* * *
1 spsk smør – 1 finthakket løg – 1 dl ris – 3-4 dl boullion – 20 g revet ost (parmesan) – 1 bundt hakket persille
* * *
200 g icebergsalat i mindre strimler – 2 revne gulerødder – 1 dl DDV-yoghurt eller fromage frais - ½ spsk fintrevet løg – flydende sødemiddel – 2 tsk citronsaft - eventuelt lidt salt & peber
* * *
Schnitzel
Bland honning, sennep, timian og lidt salt og peber og smør det på skinkeschnitzlerne. Steg dem i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Risotto
Smelt smørret i en kasserolle og sauter de finthakkede løg til de er bløde. De må ikke brunes! Tilsæt ris og rør det sammen. Hæld boullion ved lidt ad gangen og lad risene absorbere boullionen, inden du tilsætter mere. Risene skal koge i cirka 25 minutter. Rør af og til. Til sidst vendes den revne os og persillen i risen.
Salat og creme
Salat og gulerødder blandes i en salatskål. Det fintrevne løg røres i yoghurten sammen med citronsaften. Smages til med sødemiddel. Jeg syntes bedst om cremen uden salt & peber, men hvis du syntes så kom lidt i. Cremen vendes i salaten.
Tips: Du kan i en snæver vending bruge sirup i stedet for honning og hvidkål i stedet for icebergsalat. Hvis du bruger hvidkål skal det snittes meget fint.
Abonner på:
Opslag (Atom)