Opskrift til 2 personer
50g babyspinat – 3 hårdkogte æg – 1 ds. tun i vand – 12 sorte oliven – 1½ dl feta - ½ rødløg – 1 rød pebersnacks - citronolie – salt & peber
Spinatbladene skyldes godt, og klippes eventuelt i lidt mindre bidder. De hårdkogte æg hakkes og det samme gør rødløget. Den røde peber renses og skæres i små tern. Tunen deles i mindre stykker.
Alt kommes i salatskålen sammen med oliven og fetaen der smuldres en smule.
Kom lidt citronolie i salaten og smag til med salt & peber.
Enkelt og lækkert!
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
mandag den 16. november 2009
mandag den 9. november 2009
Porretærte med pasta og bacon
Opskrift til 2-3 personer
150 g fuldkorns-pastaskruer – 200 g røget ristet bacon – 2-3 store porrer – 4 æg – 2½ dl piskefløde – 150 g revet emmentaler – Timian – Salt & Peber – eventuelt grovbolle eller flútes.
Den kogte afdryppede pasta lægges i et ovnfast fad. Porre skæres i skiver, puttes i en skål og overhældes med kogende vand og står et par minutter. Hældes i en sigte så vandet løber fra.
150 g fuldkorns-pastaskruer – 200 g røget ristet bacon – 2-3 store porrer – 4 æg – 2½ dl piskefløde – 150 g revet emmentaler – Timian – Salt & Peber – eventuelt grovbolle eller flútes.
Den kogte afdryppede pasta lægges i et ovnfast fad. Porre skæres i skiver, puttes i en skål og overhældes med kogende vand og står et par minutter. Hældes i en sigte så vandet løber fra.
Bacon ristes og knækkes i små stykker. Porre og bacon lægges oven på pastaen.
Æg, fløde, ost piskes sammen og der kommes en anelse timian og salt og peber i.
Ægge/ostemassen hældes over fyldet og tærten bages i en 225 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Der er jo ikke ligefrem tale om en slankeret, men den smager meget bedre end den lyder. Den mætter en del, så brødet kan eventuelt udelades.
I stedet for bacon kan man bruge kogte skinkestrimler eller tern.
Abonner på:
Opslag (Atom)