Opskrift til 2 personer
450 g kyllingefilet – 2 mellemstore løg – olie til stegning – 1 ds med 6 (12 halve) abrikoser – 1 hel kanelstang – 2 stk stjerneanis - ½ tsk stødt kardemomme – 2 tsk stødt koriander – 2 fed hvidløg – 1 spsk maizena – eventuelt lidt maggi/kyllinge-terning
1 ds (420g) kikærter i vand - ½ agurk – 1 æble – 3 tsk sesamolie – 3 tsk citronsaft – 2 tsk sirup – salt og peber fra kværn
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker. Og brun dem i lidt olie i en gryde. Løgene skæres i mindre både og hvidløg i tynde skriver og kommes i gryden. Sauter til løgene er glasklare.
Så tilsættes alle krydderierne og ”brændes af” 1 minuts tid.
Kom vand i gryden så det lige dækker (3-4 dl) og hæld abrikoserne i.
Lad retten småsimre medens du laver kikærtesalaten:
Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en skål.
Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske inden den skæres i små tern.
Æblet skrælles og skæres ligeledes i små tern.
Agurk og æbler kommes i skålen med kikærter.
Pisk olie, citronsaft og sirup sammen til en dressing. Smag til med lidt salt og peber og vend det i kikærtesalaten..
Rør maizena i lidt koldt vand og jævn gryderetten hermed. Smag eventuelt til med lidt salt, peber og maggi.
Vær forberedt på retten har en anderledes smag end udpræget dansk mad!
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
fredag den 29. februar 2008
Yoghurt-koldskål med mango
Opskrift til 2 personer
3 dl kærnemælk - 3 dl yoghurt naturel - 1 tsk revet økologisk/citronskal - 2 dl blendet mango - 2 spsk ahornsirup (eller flydende honning) - eventuelt lidt mynteblade til pynt
Bland kærnemælk, yoghurt og citronskal og pisk mangoen og sirup i.
Serveres koldt og pyntes eventuelt med lidt mynteblade.
onsdag den 27. februar 2008
Koteletter i fad med ananas og chili
Opskrift til 2 personer
4 magre svinekoteletter – lidt olie til stegning – 8 skiver ananas fra dåse – 1 dl ananassaft – 400 g rød peberfrugt i strimler – lidt piri-piri (chilikrydderi) – karry – salt og peber – 3 dl grønærter - ris
4 magre svinekoteletter – lidt olie til stegning – 8 skiver ananas fra dåse – 1 dl ananassaft – 400 g rød peberfrugt i strimler – lidt piri-piri (chilikrydderi) – karry – salt og peber – 3 dl grønærter - ris
Steg koteletterne gyldne på en pande i lidt og læg dem i et ildfast fad.
Steg panden af med ananassaften, kom peberfrugtstrimlerne på og sauter til de bliver bløde. Krydr med lidt piri-piri (eller chili), karry og salt og peber.
Kom peberfrugterne over koteletterne og læg ananasskiverne ovenpå. Drys eventuelt lidt ekstra karry på og sæt retten i en varm ovn ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Kog ris og server den til retten, sammen med grønærterne.
Steg panden af med ananassaften, kom peberfrugtstrimlerne på og sauter til de bliver bløde. Krydr med lidt piri-piri (eller chili), karry og salt og peber.
Kom peberfrugterne over koteletterne og læg ananasskiverne ovenpå. Drys eventuelt lidt ekstra karry på og sæt retten i en varm ovn ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Kog ris og server den til retten, sammen med grønærterne.
torsdag den 21. februar 2008
Rødspætteruller med broccoli og persillesauce
Opskrift til 2 personer
6-8 rødspættefileter uden skind – salt – peber – citronpeber – 300 g aspargeskartofler – 1 ”pakke” broccoli
Persillesauce: 2 dl skummetmælk – 3 tsk mel – lidt grønsags-bouillonpulver – 1 bdt persille – salt – peber
Fisken lægges som små ruller i et ildfast fad og drysses med salt, peber og citronpeber. Kommes i en varm ovn og bages ved 200 grader i 10-15 minutter.
Kartofler og broccoli koges.
Mælk og mel rystes sammen, kommes i en gryde sammen med bouillonpulver. Saucen opvarmes under piskning. Der tilsættes hakket persille og smages til med salt og peber.
6-8 rødspættefileter uden skind – salt – peber – citronpeber – 300 g aspargeskartofler – 1 ”pakke” broccoli
Persillesauce: 2 dl skummetmælk – 3 tsk mel – lidt grønsags-bouillonpulver – 1 bdt persille – salt – peber
Fisken lægges som små ruller i et ildfast fad og drysses med salt, peber og citronpeber. Kommes i en varm ovn og bages ved 200 grader i 10-15 minutter.
Kartofler og broccoli koges.
Mælk og mel rystes sammen, kommes i en gryde sammen med bouillonpulver. Saucen opvarmes under piskning. Der tilsættes hakket persille og smages til med salt og peber.
søndag den 17. februar 2008
Familiepizza
Vi havde nogle af børnebørnene på vinterferie og de var helt vilde med denne pizza, hvor de selv havde bestemt hvad de ville have på som fyld.
Opskrift til 4-5 personer
Dej: 500 g hvedemel – 3 dl lunkent vand – 25 g gær – 1 spsk olie – 2 tsk groft salt
Sauce: 1 stort løg – 1 spsk olivenolie – 1 ds hakkede tomater – 2 fed hvidløg – chilisauce efter smag – salt – peber – timian – oregano – basilikum – 200 g revet ost
3 forslag til fyld
Amalie: skinkestrimler, champignon og ost
Alberte: skinkestrimler, sorte oliven og ost
Nanna: kødsauce og ost
Dej: Opløs gæren i det lunkne vand. Kom de øvrige ingredienser til dejen i en stor skål og hæld vandet i..
Ælt dejen rigtig godt igennem til den føles blød og smidig. Form den til en stor kugle og tryk den en anelse flad. Skær et kryds i dejbollen foroven. Læg et rent viskestykke over og lad dejen hæve et lunt sted i mindst en ½ time – men helts 1½ time – til dobbelt størrelse.
Mens dejen hæver laves saucen:
Tomater blendes sammen med løg og presset hvidløg og hældes i en gryde.
Tilsæt salt og peber og godt med timian og basilikum, samt lidt oregano og chilisauce.
Lad saucen simre stille og roligt ved lavt blus i en times tid.
Forbered fyldet og tænd for ovnen på 200 grader.
Dejen slås ned og rulles ud i bradepandens størrelse (husk at drysse lidt mel ud først så dejen slipper). Smør bradepanden – eller en bageplade med høj kant – med lidt olie og læg dejen herpå.
Skub dejen ud til kanterne og lav en kant på dejen hele vejen rundt. Saucen fordels jævnt ud over dejen. Så lægges fyldet på. Og til sidst fordeles osten jævnt over det hele.
Pizzaen bages ved 200 grader i 20-25 minutter.
Opskrift til 4-5 personer
Dej: 500 g hvedemel – 3 dl lunkent vand – 25 g gær – 1 spsk olie – 2 tsk groft salt
Sauce: 1 stort løg – 1 spsk olivenolie – 1 ds hakkede tomater – 2 fed hvidløg – chilisauce efter smag – salt – peber – timian – oregano – basilikum – 200 g revet ost
3 forslag til fyld
Amalie: skinkestrimler, champignon og ost
Alberte: skinkestrimler, sorte oliven og ost
Nanna: kødsauce og ost
Dej: Opløs gæren i det lunkne vand. Kom de øvrige ingredienser til dejen i en stor skål og hæld vandet i..
Ælt dejen rigtig godt igennem til den føles blød og smidig. Form den til en stor kugle og tryk den en anelse flad. Skær et kryds i dejbollen foroven. Læg et rent viskestykke over og lad dejen hæve et lunt sted i mindst en ½ time – men helts 1½ time – til dobbelt størrelse.
Mens dejen hæver laves saucen:
Tomater blendes sammen med løg og presset hvidløg og hældes i en gryde.
Tilsæt salt og peber og godt med timian og basilikum, samt lidt oregano og chilisauce.
Lad saucen simre stille og roligt ved lavt blus i en times tid.
Forbered fyldet og tænd for ovnen på 200 grader.
Dejen slås ned og rulles ud i bradepandens størrelse (husk at drysse lidt mel ud først så dejen slipper). Smør bradepanden – eller en bageplade med høj kant – med lidt olie og læg dejen herpå.
Skub dejen ud til kanterne og lav en kant på dejen hele vejen rundt. Saucen fordels jævnt ud over dejen. Så lægges fyldet på. Og til sidst fordeles osten jævnt over det hele.
Pizzaen bages ved 200 grader i 20-25 minutter.
mandag den 11. februar 2008
Fransk broccolisalat
Opskrift til 2 personer
300 g broccoli – 300 g haricots verts - ½ rødløg – eventuelt lidt Rucolasalat
Dressing: 25 g olie – 2 tsk balsamicoeddike - salt og peber
Nip enderne af haricots verts og skær broccoli ud i små buketter.
Kog grønsagerne i en 3-4 minutter og hæld dem efterfølgende i en sigte og afkøl dem.
Skær rødløg i fine skive og bland dem i de afkølede grønsager.
Pisk olie og eddike sammen og smag det til med salt og peber.
Hæld dressingen over salaten og pynt eventuelt med f.eks. lidt rucolasalat.
300 g broccoli – 300 g haricots verts - ½ rødløg – eventuelt lidt Rucolasalat
Dressing: 25 g olie – 2 tsk balsamicoeddike - salt og peber
Nip enderne af haricots verts og skær broccoli ud i små buketter.
Kog grønsagerne i en 3-4 minutter og hæld dem efterfølgende i en sigte og afkøl dem.
Skær rødløg i fine skive og bland dem i de afkølede grønsager.
Pisk olie og eddike sammen og smag det til med salt og peber.
Hæld dressingen over salaten og pynt eventuelt med f.eks. lidt rucolasalat.
tirsdag den 5. februar 2008
Varmrøget laks med ærter, tomat og grovbrød
fredag den 1. februar 2008
Biksemad
Opskrift til 2 personer
Lidt olie til stegning - 360 g stegt kød i tern (typisk en rest steg af svin, okse eller lam) – 90 g røget mørbrad i tern – 300 g kogte kolde kartofler i tern – 250 g forkogt selleri i tern – 250 g forkogte gulerødder i tern – 1 hakket løg – 1 fed presset hvidløg – salt og peber –
Tilbehør efter eget valg: f.eks.: Syltede rødbeder – spejlæg – hakket persille – ketchup – engelsk sauce, rugbrød…
Vær opmærksom på at alle grønsagerne skal være kogte i forvejen!
Kom en sjat olie i en stor dyb pande og steg kød og røget mørbrad let heri. Kom løg ved og steg til løgene er klare.
Så hældes resten af ingredienserne i panden og der steges til det hele er pænt gyldent og gennemvarmt.
Lidt olie til stegning - 360 g stegt kød i tern (typisk en rest steg af svin, okse eller lam) – 90 g røget mørbrad i tern – 300 g kogte kolde kartofler i tern – 250 g forkogt selleri i tern – 250 g forkogte gulerødder i tern – 1 hakket løg – 1 fed presset hvidløg – salt og peber –
Tilbehør efter eget valg: f.eks.: Syltede rødbeder – spejlæg – hakket persille – ketchup – engelsk sauce, rugbrød…
Vær opmærksom på at alle grønsagerne skal være kogte i forvejen!
Kom en sjat olie i en stor dyb pande og steg kød og røget mørbrad let heri. Kom løg ved og steg til løgene er klare.
Så hældes resten af ingredienserne i panden og der steges til det hele er pænt gyldent og gennemvarmt.
Bodils kyllingegryde
Bodils kyllingegryde - hurtigt og nemt!
Opskrift til 4 personer* eller 2 personer** i to dage
700 g kyllingefilet i strimler – lidt olie – 2 røde og 1 grøn peberfrugt i strimler – 2 ds tomater med basilikum – 2 fed presset hvidløg – 2 store porrer i skiver – 1 stort løg små både – 250 g champignon i kvarter – 1 grønsagsterning – basilikum - salt og peber
* Ris eller pasta til 4 personer eller ** Ris til 2 personer og pasta til 2 personer
Det strimlede kyllingekød brunes i lidt olie en gryde.
Resten af ingredienserne kommes i gryden og det hele småkoger indtil alt er mørt.
Kom eventuelt lidt vand i undervejs og smag til med salt og peber inden servering.
* Kog ris eller pasta medens kyllingeretten snurrer.
** Hvis du har lavet retten til 2 dage kan du eventuelt spise ris til den ene dag og pasta til den anden.
Vi syntes faktisk at pasta klæder retten bedst!
Hvis du er til stærk mad kan vi anbefale at du stiller en flaske chilisauce på bordet – f.eks. HP Mexican Chilli.
Abonner på:
Opslag (Atom)