Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
onsdag den 31. oktober 2007
Ovnbagt torsk med pesto
tirsdag den 30. oktober 2007
Stegte svinekoteletter med frisk rødkålssalat
2 bagekartofler - 2 flotte svinekoteletter – 150 g rødkål – 150 g gulerødder – 150 g dåseananas – 2 spsk ananassaft – 1 spiseæble – 1 appelsin – 2 tsk olivenolie – 1 tsk balsamicoeddike – lidt karry – salt og peber – 1 dl yoghurt – 1 fed knust hvidløg
Kartoflerne skylles og skrubbes. Skær et kryds i toppen og pak dem ind i sølvpapir. Bag dem ved 250 grader i ovnen i ca. 1 time.
Snit rødkålen fint og riv gulerødderne. Skær ananas, æble, og appelsin i tern. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og tilsæt ananassaften.
Bland olivenolie, balsamicoeddike, karry og salt og peber sammen og hæld det over rødkålssalaten.
Stil salaten i køleskabet mens du: Krydre koteletterne med salt og peber og steger dem møre.
Rør yoghurt op med hvidløg og smag eventuelt til med lidt salt og peber og server dressingen til de bagte kartofler.
Kartofler kan ”bages” i en mikrobølgeovn på få minutter. Følg anvisningen men husk: intet sølvpapir her!
Man kan også komme lidt valnødder i rødkålssalaten.
mandag den 29. oktober 2007
Stegt lyssej med rejer på spinatbund
300 g frisk spinat/alternativt 1 pk frossen hel spinat - lidt olie - 300 g lyssej – 60 g kalorielet mayonnaise – 1 spsk ketchup – citronsaft – dild – 60 g rejer – salt og citronpeber – 2 grovboller
Kom spinaten i en gryde tilsæt lidt salt og peber. Damp den mør og tryk væden fra.
Kom lidt olie på panden og steg fisken 3-4 min på hver side.
Bland mayonnaise og ketchup og lidt citronsaft efter smag.
Vend rejerne ned i dressingen og smag til med lidt salt og peber.
Anret først spinaten på en tallerken og læg fisken ovenpå. Drys med lidt citronpeber. Læg ovenpå igen rejesalaten og pynt med lidt dild. Server en grovbolle til.
Der kan naturligvis bruges anden fisk end lyssej, f.eks. rødfisk.
søndag den 28. oktober 2007
Æggesalat med tomater
2 hårdkogte æg - 20 g kalorielet mayonnaise - salt og peber – 1-2 tsk karry - 1 skive rugbrød – 200 g tomat - 50 g ærter – 50 g agurk – lidt karse.
Hak æggene i en æggedeler, kom dem i en skål og bland dem sammen med mayonnaise, salt, peber og karry.
Kom halvdelen af tomatskiverne på brødet og læg æggesalat og karse ovenpå.
lørdag den 27. oktober 2007
Nu også vin på menuen
fredag den 26. oktober 2007
Kylling i orangesauce
400 g kyllingebryst (filet) – olie – 2 dl kyllingebouillon – 3 dl friskpresset appelsinsaft – 2 spsk Maizena – salt og peber – flydende sødemiddel – 2 spsk hakket estragon – 150 g broccoli – 200 g gulerødder – 150 g champignon – 125 g ris.
Kom lidt olie på en pande og steg kyllingefileterne møre.
Kog risen efter anvisningen på pakken.
Hæld bouillon og appelsinsaften i en gryde. Kog det op og jævn dem med Maizena udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber, sødemiddel og hakket estragon.
Del broccoli i små buketter, skær gulerødder i strimler og champignon i kvarte. Kom grønsagerne i orangesaucen og kog dem møre i nogle minutter. Der skal helst stadig være bid i dem.
Anret orangesaucen med grønsagerne på tallerkener. Skær kyllingestykkerne i skiver og læg dem ovenpå. Server risen til.
Hindbærcreme
torsdag den 25. oktober 2007
Bagt laks med urter
300 g laksesteak – 350 g broccoli – 250 g DDV-yoghurt – 80 g forårsløg – 160 g gulerødder -dild – salt og peber – grovbolle.
Kog eller damp broccolien til den er knap mør.
Rør fintsnittet forårsløg, revne gulerødder, og lidt finthakket dild sammen med yoghurten – og smag til med salt og peber.
Læg laks og broccoli i små buketter i et ildfast fad. Fordel urtemassen ovenpå fisk og broccoli i et jævnt lag. Bag ved 200 grader i en forvarmet ovn til fisken er mør, d.v.s. omkring 20-25 minutter. Server en grovbolle til retten.
Hvis du ikke kan få forårsløg, så brug i stedet meget fintskåret porrer.
onsdag den 24. oktober 2007
Mørbrad i fad
1 svinemørbrad - olie – 1 pastinak – 1 stor gulerod – 1 rød peberfrugt - ½ squash – ca. 3 dl bouillon – 1½ spsk Maizena – 125 g vilde ris – karry – citronpeber – salt
Rens mørbraden og skær den i fingertykke skiver, giv dem et let bank inden de brunes let på panden i ganske lidt olie. Læg dem herefter i et ildfast fad.
Pastinak og gulerødder skæres i mindre firkanter og koges i 3 dl bouillon i ca. 8 minutter.
Peberfrugt og squash skæres ligeledes i mindre firkanter. Tag en sjat bouillon fra gryden. Hæld den på stegepanden og kom peberfrugt og squashen i. ”Steg” dem til de har taget lidt farve. Og hæld herefter blandingen op i gryden til de andre grønsager.
Rør Maizena op med lidt koldt vand og jævn grønsagsblandingen hermed. Smag til med karry, citronpeber og eventuelt lidt salt.
Hæld hele molevitten over mørbraden og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Eller den tid det tager at koge de vilde ris.
Sæt citronpeber på bordet. Det giver en rigtig fin smag med et frisk drys lige når retten skal spises.
Under grønsagerne og den lækre sauce gemmer sig de små tynde mørbradbøffer sig
tirsdag den 23. oktober 2007
Tunsandwich med paprikacreme
2 skiver godt brød f.eks. speltbrød – lidt små spinatblade eller lignende – 1 ds tun i olie – ca. 25 g rødløg – lidt karse – ½ grøn peberfrugt.
---------------------------------------
Paprikacreme
50 g ylette – 3-4 tsk ketchup – ca. 15 g revet løg – paprika – salt og peber.
--------------------------------------
Rist brødene. Læg den ene brødskive på tallerkenen og kom lidt små fine spinatblade på.
Pres olien fra tunen og fordel den ovenpå.
Skær løgene i ringe og læg det sammen med lidt karse oven på.
Skær peberfrugten i tynde strimler og læg også den på sandwichen.
Pisk ylette, ketchup og revet løg sammen og smag til med krydderierne.
Kom cremen på sandwichen og den anden skive brød ved.
Du kan eventuelt lave lidt salat til og bruge en del af paprikacremen hertil.
mandag den 22. oktober 2007
Bagte rodfrugter
150 g knoldselleri – 150 g gulerod – 150 g rødbede – 100 g pastinak – 100 g porrer – 1 stort løg - 1½ spsk olivenolie – et par timiankviste
Rodfrugterne ovenfor er et eksempel, idet alle rodfrugter kan tilberedes på denne måde – og det smager fantastisk!
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove mundrette stykker. Løget deles midt over. Blanchér rødbederne i kogende letsaltet vand i 4-5 minutter. Kom så resten af grønsagerne - undtagen porre og løg - i og lad dem koge med 3-4 minutter. Lad løg og porrer få en tur med i det kogende vand de sidste par minutter. Kom grønsagerne i en sigte og lad dem dryppe af.
Nogen drypper med lidt citronsaft inden serveringen, men jeg kan bedst lide dem uden.
Bagte rodfrugter smager godt sammen med stegt okse og lammekød, men kan faktisk bruges som tilbehør til næsten alle kød og fiskeretter.
Blancheringen er meget vigtig for et godt resultat, idet den gør at grønsagerne ikke skrumper og tørre ind ved bagningen.
(Opskriften er redigeret den 5. januar 2009)
søndag den 21. oktober 2007
Chop Suey med kylling
350 g kyllingefilet i strimler – 1 tsk revet ingefær (eller 1 drys pulver) – 50 g porrer i skiver – 3 spsk sweet soja – 2 spsk balsamico – 150 g gulerod – 80 g snittet spidskål – 60 g blomkål i små buketter – 80 g grønne bønner – 80 g bambusskud – 80 (helst) friske bønnespirer – 2½ dl vand – 2 tsk maizena – s&p – eventuelt sødemiddel – 100 g vilde ris.
Kog risene efter anvisningen på posen.
Klargør grønsagerne. Først svitses ingefær og porre i lidt vand. Så tilsættes soja, (Hvis du ikke har sweet soja, så kom nogle dråber sødestof i den almindelige soja), balsamico, kylling og grønsagerne - undtaget bønnespirerne! Lynsteg det hele ved høj varme. Tilsæt vand og jævn retten med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Inden retten er helt færdig, tilsættes bønnespirerne og der smages til med salt og peber. Den kogte ris serveres til.
Hvis du ønsker retten lidt ”krads” kan den eventuelt krydres med lidt cayennepeber.
Opskrift uden billede her!
fredag den 19. oktober 2007
Gullasch med kartoffel-selleri-mos
Opskrift til 2 personer:
Gullasch
400 g magert oksekød i tern - ½ spsk plantemargarine – 100 g hakket løg – 150 g strimlet rød peber – 150 g skivede champignon – 200 g flåede dåsetomater uden væde – 4 dl oksebouillon - ½ spsk mel – 1½ -2 spsk paprika – S&P – 120 g DDV-yoghurt – kulør - persille.
Hvis det ikke er gjort, så skær oksekødet i mindre tern. Smelt fedtstoffet i gryden og svits kødet heri. Tag kødstykkerne op og svits herefter løgene. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt peberfrugterne og champignon.
Ryst bouillon og mel sammen til en jævning og kom den i retten. Tilsæt paprika, salt og peber og lad retten snurre under låg i en halv times tid (alt efter kødets beskaffenhed).
Kom tomaterne i og kog en 10 minutters tid yderligere. Tilsæt yoghurt og varm igennem. Smag til med eventuelt lidt mere krydderi og kom lidt kulør i retten hvis du syntes.
Pynt med lidt klippet persille.
--------------------------------
Kartoffel-selleri-mos
400 g kartofler – 200 knoldselleri – 60 minarine – 2 dl skummetmælk – S&P – muskatnød.
Kartofler og selleri skrælles og skæres i tern. De koges til de er møre (15 – 20 min). Vandet hældes fra og grønsagerne moses, sammen med fedtstof og mælk der er lunet.. Smages til med s&p og reven muskatnød.
Salat af skinke og grønsager
Salat: 80 g skinke - 50 g spidskål - 50 bladselleri - 50 g grøn peberfrugt - 1 spsk finthakket løg.
Dressing: 100 g ylette - 15 g mayonnaise - 1 tsk sød sennep - estragon - salt - hvid peber - 1 grovbolle - 150 g tomater.
Kål og bladselleri skæres på skå i fine strimler. Peberfrugten i fine strimler. De tre ting koges i omkring 2 min. i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra og grønsagerne afkøles.
Skær skinken i mindre stykker og vend den i grønsagerne.
Yletten røres med mayo og sennep. Smag til med lidt estragon, salt og peber og bland dressingen i grønsags-skinkeblandingen.
Server en grovbolle og tomatbåde til.
DDV-yoghurt
Du kan læse mere om produktet her! Det kan købes i SuperBest butikkerne og i Magasin
Alternativt kan man i stedet bruge græsk yoghurt.
onsdag den 17. oktober 2007
Pasta med kødsauce
200 g løg - 400 g magert hakket oksekød - 1 ds. hakkede tomater - 100 g peberfrugt - 150 g champignon - 2 spsk. ketchup - salt & citronpeber - 3/4 spsk. paprika - 2 fed presset hvidløg - olie - persille - 120 g pastaskruer.
----------------------------------
Varm en sjat olie op i en gryde. Skær løgene i tern og steg dem i olien til de er klare. Tilsæt oksekødet og steg det sammen med løgene.
Skær peberfrugt og champignon i mindre tern og kom det i gryden sammen med tomaterne.
Kom ketchup, salt, citronpeber, paprika og hvidløg i gryden og lad det hele småsimre i 15 - 20 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på posen og server den til kødsaucen der pyntes med lidt hakket persille ved anretningen.
Vi kan godt lide når der stadig er lidt bid i grønsagerne, men skal det være "rigtig" italiens, skal grønsagerne hakkes i mindre stykker ved tilberedningen og gerne koge sammen med kødet i mindst dobbelt så lang tid.
tirsdag den 16. oktober 2007
Fisk i fad
Opskrift til 2 personer.
400 g lyssej - 200 g porrer - 200 g gulerødder - 100 g squash - 100 g rød peber - 100 g fennikel - 1 dåse hakket tomat med oregano og basilikum - citronpeber - hakket persille - 2 grovboller.
Alle grønsagerne skæres i skiver. Gulerødder og porrer koges et par minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Læg porrer og gulerødder i bunden af et ildfast fad. Læg fisken ovenpå, krydr med salt og citronpeber. Læg resten af grønsagerne ovenpå fisken og hæld dåsetomaterne over.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca 30 minutter.
Pynt med hakket persille og server en grovbolle til retten.
Rødspætteruller med sauce
400 g gode rødspættefileter - citronsaft og skal - 300 g tomater - 200 g squash - 100 g forårsløg - 2 tsk. capers - 2 tsk. paprika - 1 tsk. estragon - 130 g DDV-yoghurt - dild. 300 g små kartofler.
Rul og læg fileterne i et ovnfast fad. Krydr med citronsaft og lidt reven skal. Drys med lidt salt og peber (S&P) - Varm ovnen op til ca. 200 grader og stil fisken derind omkring 10 minutter, til fisken er fast og gennembagt.
Kog kartoflerne møre.
Tomaterne hakkes og kommes i en gryde. Skær squashen i skiver og kom dem i gryden sammen med hakket forårsløg. Kom capers og krydderier i gryden og lad det hele småkoge i 10 min. Vend herefter yoghurten i saucen og anret den sammen med fisken på en tallerken. Pynt med lidt dild. Server kartoflerne til.
Banan-smoothie
Rissalat med røget mørbrad
Opskrift til 2 personer
100 g vilde ris - 190 g røget mørbrad - 2 forskelligfarvede peberfrugter - 2 spsk. soya - en sjat olivenolie - karry - klippet persille - 2 skiver groft brød.
------------------------------
Kog risen efter anvisningen på posen.
Skær den røgede mørbrad i tynde skiver og tørsteg den en anelse sprød på panden.
Skær peberfrugterne i strimler eller tern (sørg for at det hvide kød er fjernet) og svits dem i soya.
Bland ris, mørbrad og peberfrugter i en skål og hæld lidt olivenolie i også. Smag til med friskkværnet peber og et drys karry. Pas på med salt, da både mørbrad og soya er salt i sig selv.
Klip lidt persille over og server et stykke groft brød til.
Det er en herlig ret!
Hindbær-softice på 5 minutter
Det her er så nemt at man skulle tro at det var løgn!
Opskrift til 2 personer:
250 g frosne hindbær - 4 dl ylette - lidt vanillekorn (kan udelades) - sødemiddel.
---------------------------
Kom hindbær og ylette i en foodprocessor og blend det til en ensartet softiceagtig masse.
Smag til med vanillekorn og sødemiddel og giv det lige et par omgange mere.
Spises straks!
Det smager himmelsk!
Rygeost-salat
Opskrift til 1 person
150 g rygeost (max20+) - 10 g mayonnaise - 3 tsk. lys balsamicoeddike - salt - citronpeber - sødemiddel - 25 g agurk - 25 g radiser - 150 g tomater - 150 g gulerødder - purløg - 1 skive groft brød.
Rør rygeosten lind med mayo, eddiken og eventuelt en lille sjat vand. Smag til med salt og citronpeber. Skær agurk og radiser i ganske små tern og vend den rundt i salaten.
Læg rygeostsalaten på brødet og spis tomater og gulerødder til.
TIPS! Jeg bruger ofte når jeg skal have tomater til maden, enten at komme lidt hvidløg eller Tabasco på. Det sidste skal bruges med omtanke - det er meget stærkt!
Kylling i chili
450 g kyllingebryst - lidt olie - karry - salt - citronpeber - 2 fed presset hvidløg - 1 rød chili (uden kerner finthakkes) - 100 g løg i skiver - 50 g porre i skiver - 100 g peberfrugt i tern - 200 g gulerødder i mindre tern - 1 ds. tomater (hæld væden fra).
-----------------------
Et godt råd, som jeg vil anbefale bruges generelt er, at gøre alle ingredienserne klar inden den egentlige tilberedning, dvs at grønsager renses, skæres, snittes... ligesom alle andre ting gøres "grydeklare" først. Det gør madlavningen meget meget nemmere.
----------------------
Skær kyllingebrystet i strimler. Varm olien op på en god stor pande, tilsæt karry og kyllingestrimlerne og brun dem. Kom salt og citronpeber, det pressede hvidløg og chilien ved.
Tilsæt alle grønsagerne og lad det hele småsimre i 10 - 15 minutter.
---------------------
TIPS! Hvis retten skal mætte lidt mere så spis eventuelt lidt vilde ris til.
---------------------
ADVARSEL! Når du har arbejdet med chilien, så pas på ikke at gnide dig i øjnene og vask hænderne grundigt bagefter!
Pølser med kold kartoffelsalat
Kartoffelsalat: 200 g kogte afkølede kartofler - 100 g rød peberfrugt - 150 g letkogt broccoli - 100 g ærter.
Skær kartoflerne i mundrette stykker og peberfrugt og broccoli i mindre stykker. Kom det i en skål og bland ærterne i.
Dressing: 200 g Græsk yoghurt eller DDV-yoghurt - 50 g finthakket løg - estragoneddike - salt og citronpeber - sødemiddel. 200 g cherrytomater og klippet purløg.
Bland yoghurt, løg og eddike. Krydr med salt og citronpeber og smag til med lidt sødemiddel. Vend dressingen forsigtigt i kartoffelblandingen og pynt med cherrytomater og purløg.
Server gode pølser grillet eller stegt på pande til.
(Næste gang vil jeg prøve med lidt sennep i dressingen).
Varmrøget laks med tzatziki og kartoffelmad
Tzatziki (2 personer).
½ agurk - 100 g DDV-yoghurt - 2 fed hvidløg - lidt olivenolie - salt&peber.
Skræl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne og riv den groft.
Læg den revne agurk i en sigte og drys med salt. Lad den dryppe af i ca. 30 minutter.
Skyl herefter agurken i koldt vand og pres væden fra gennem et klæde.
Rør agurk, yoghurt og knust hvidløg sammen - og smag den til med lidt olivenolie, salt og peber.
Makrel med peberrod
Opskrift til 1 person: 80 g røget makrel - icebergsalat - 125 g blomkål - 25 g rødløg - 150 g tomater - 1 spsk høvlet peberrod - 1 lille stykke flute.
Dressing: 65 g DDVyoughurt - 10 g mayonnaise - 1 spsk klippet persille - 1 spsk hakket karse - salt og peber.
-------------------
Snit salaten i strimler og anret på tallerken. Del blomkål i små buketter og hak rødløg og skær tomat i skiver. Fordel grønsagerne over salaten.
Fjern skind og ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker og læg dem oven på grønsagerne.
------------------
Bland alle ingredienserne til dressingen. Smag til med salt og peber og fordel den over fisk og grønsager. Pynt med den peberroden.
Spis et lille stykke flute eller andet groft brød til.
Hjemmelavet skinkesalat
Skinkesalaten laves af: 80 g røget skinke i små tern - 30 g kalorielet mayonnaise - 20 g finthakket løg - 25 g tomater i strimler - 25 g agurker i strimler.
Fjern kerner og det bløde fra tomater og agurkerne (ellers bliver det noget smat) og bland alle ingredienserne til skinkesalaten i en skål.
Kom skinkesalaten på en god skive rugbrød og spis råkost til.
Benny's boller i karry med vilde ris
Bollefarsen laves af magert hakket skinkekød, der iblandes så meget skummetmælk og mager ylette, at den føles som fars. Herudover tilsættes revet løg, salt, peber og en anelse knust tørret chili.
Bollerne kommes i så meget kogende vand at det står lidt over bollerne. Tilsæt en grønsagsterning.
Sovsen laves sådan: Kom lidt olie i bunden af en god gryde. Riv et par løg og svits det sammen med en skefuld karry. Skræl to æbler, riv dem og kom dem i gryden. Lad det simre lidt og hæld vandet fra de færdigkogte boller i gryden sammen med yderligere en suppeterning – f.eks. svin – lad det koge nogen tid og smag herefter til med karry og cayennepeber.
Sæt vilde ris over og kog dem efter anvisningen.
Rør lidt Maizenamel op med lidt skummetmælk og jævn sovsen. Smag til og tilsæt eventuelt lidt mere mel og mælk.
(Æblerne gør at sovsen jævnes uden nævneværdig brug af mel og det giver en god smag. I nødstilfælde kan du i stedet bruge pærer – det måtte jeg i dag og det smagte fortræffeligt!).
Grov tunmousse med salat
Lad det være sagt med det samme: normalt går jeg langt uden om tunmousse ved buffeten og stikker til den, når den serveres som for eksempel forret. Men denne tunmousse kan man proppe sig med uden at få yoyo i spiserøret.
OPSKRIFT til 1 person:
120 g tun (på dåse), 15 g mayonaise, 65 g DDV youghurt, 50 g bladseleri, 50 g radiser, lidt dild.
-------------------------
Hæld væden fra tunen og mos den med youghurt og mayonaise. Skær bladseleri og radiser i små tern og vend den i tunmoussen, sammen med fintklippet dild.
Spis knækbrød, tomater og grøn salat til.
Grønsagsret med skaldyr
Kom en sjat god olie på panden, varm op og hæld posernes indhold på panden.
Tilsæt 1 hel finthakket frisk chili og 2 fed hvidløg, samt en spiseskefuld god soyasauce.
Varm retten godt igennem - det tager cirka 15 min.
Færdig arbejde! Lækker mad!
søndag den 14. oktober 2007
Mørbradgryde
Minestronesuppe
Opskrift til 2 personer:
190 g røget mørbrad - 100 g gulerødder - 100 g porre - 100 g knoldselleri - 50 g grøn peberfrugt - 200 g flåede tomater - 8 dl hønsebouillon - 2 fed hvidløg - 2 tsk basilikum - 2 tsk timian - salt og peber - 100 g grønne bønner - 8o g pastaskruer - 2 tsk olie til stegning - persille - flute.
Skær mørbrad og grønsagerne i små tern. Varm olien op i en gryde og steg mørbrad og grønsager i nogle minutter. Tilsæt flåede tomater, bouillon, hvidløg og krydderier og kog suppen i ca ti minutter.
Skær bønnerne lidt over og kom dem ned i suppen sammen med pastaskruerne. Kog herefter suppen videre, til pastaene er mør. Smag til med salt og peber. Pynt med hakket persille.
Server flutes til suppen.
Tips: Vi synes det smager rigtig godt med f.eks. et IL Fornaio Primitivo brød, som man selv bager færdig fra frossen stand.
Røget laks med hytteret
1 skive groft hvidt brød eller rugbrød - 60g god ferskrøget laks - 75 g hytteost - purløg - dild - 150 g tomater - 100 g strimlet fennikel - 5 g olie - nogle skiver agurk.
Klip purløg og dild fint og bland det i hytteosten.
Skær tomaterne i mindre stykker og bland dem med den fintskårne fennikel. Vend en lille sjat god olie i.
Hvis det skal være lidt "festligere", så læg eventuelt et par blade salat mellem laksen og brødet.
fredag den 12. oktober 2007
Fiskefrikadeller med citronris
400 g fiskefars af laks og lyssej - dild - (salt - citronpeber - 1 spsk. mel -) lidt olie.
Hvis du har købt farsen færdig røres blot lidt fint hakket dild i farsen. Ellers beder du fiskehandleren om at hakke fisken for dig og tilsætter de ting der er beskrevet ovenfor, undtaget olien, som du steger dellerne i.
Citronris:
50 g rå ris - bouillon - salt - 1 tsk. gurkemeje - citronsaft - 4 spsk. DDV-yoghurt - 3-4 spsk frisk finthakket citronmelisse - citronpeber.
Kog risene i bouillon og gurkemeje.
Tilsæt de færdigkogte ris, lidt citronsaft, yoghurt, og den finthakkede citronmelisse. Krydr med salt og citronpeber og smag eventuelt til med mere citronsaft.
Serveres med 300g letkogte gulerødder og 300 g letkogt broccoli.
Oksebøf med bulgur-rødbedesalat
2 gode bøffer, steg eller hvad man nu har valgt steges.
Kog 80 g bulgur efter anvisning på pakken og lad den køle af.
100 g rødbeder og 100 g gulerødder koges hele og hver for sig.
Skær bagefter de kogte grønsager i mindre tern og hak 50 g forårsløg og vend det i den afkølede bulgur, sammen med en håndfuld hakket persille.
Lav en marinade af 1 tsk. sød sennep, 1 spsk. balsamico, 2 tsk. olie og lidt salt og peber.
Hæld dressingen over salaten.
Dryp eventuelt lidt citronsaft på den stegte oksebøf.
torsdag den 11. oktober 2007
Nem æblekage
Røget hellefisk med rødbede og råkostsalat
80 g røget hellefisk og 1 skive landbrød.
125 g kogte rødbeder - 125 g DDV-yoghurt - lidt revet peberrod - salt og citronpeber.
175 g gulerødder - 1 æble - citronsaft.
--------------------------------------
Hellefisk lægges på brødet.
De kogte rødbeder skæres i små tern og kommes i en skål.
Rør yoghurt sammen med peberrod og smag til med salt og citronpeber.
Kom dressingen i skålen med rødbeder og bland.
Riv gulerødder og æble og hæld lidt citronsaft over.
Citronolivenolie
onsdag den 10. oktober 2007
MAKREL MED GULEROD-SELLERISALAT
1. ds. makrel i tomat - 1 skive rugbrød - 150 g gulerod - 100 g selleri - 1 syrligt æble - citronolie - citronsaft - friske grønærter eller slikærter - 1 stribe mayo - s&p
Kom makrel på brødet. Riv gulerod, seleri og æbler og kom det i en skål. Bland lidt citronolie i og smag eventuelt til med lidt frisk citronsaft og salt og peber. Læg lidt friske grønærter ved - alternativt slikærter. Kom lidt friskkværnet på makrellen og en stribe mayo.
HURTIG CHILI CON CARNE
Opskrift til 2 personer:
½ - 1 spsk. olie
400 g magert oksehak
1 frisk chili
2 løg
1 porre
1 rød peberfrugt
2 ds. hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
chilipulver
1 - 2 ds. hvide/brune bønner i chilisauce
(sukker)
2 spsk. god yoghurt
Groft hvidt brød
Kødet brunes i en god stegegryde.
Fjern kernerne fra chilien, hak den meget fint og kom det i gryden.
Løg og peberfrugt hakkes groft, porre snittes og grønsagerne hældes i gryden når kødet er brunet.
Dåsetomaterne kommes ved, sammen med presset hvidløg, og laurbærblad. Tilsæt eventuelt en sjat vand, men tænk på at der senere også kommer sauce i fra bønnerne.
Lad det småsimre et kvarters tid.
Tilsæt bønnerne og varm det hele godt igennem.
Smag til med chilipulver, s&p (= salt og peber). Nogle kan godt lide retten med lidt sukker i.
Server kold yoghurt til samt et stykke godt hvidt brød.
tirsdag den 9. oktober 2007
FISKESALAT
GRØNNE ASPARGES OG REJER
Rejer og asparges:
200 g grønne asparges - 10 g olie - ½ tsk. citronsaft - 120 g rejer - 25 g DDV-yoghurt - 25 g hakket løg - salt og citronpeber.
Knæk den nederste del af de grønne asparges og kog dem i 4-5 minutter. Dup dem tørre og læg dem på en tallerken. Hæld lidt olie og citronsaft over. Anret rejer og yoghurt ovenpå og drys med hakket løg. Drys lidt salt og citronpeber på.
----------------------
Grønsagsblanding:
200 g tomater - 25 g squash - 25 g løg - balsamicoeddike - et stykke godt hvidt brød.
Skær alle grønsagerne i små tern og hæld en sjat balsamicoeddike over. Anret sammen med rejer og asparges.Spis brødet til.
TIPS! Brødet kan eventuelt gnides med hvidløg og lunes i ovnen.