Opskrift til 2-3 personer
OBS! Du skal bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen!
Balsamicoblanding: 1 spsk. balsamicoeddike – 2 spsk. tomatpuré – 2 spsk. vand – 2 fed presset hvidløg – 1 spsk. honning – 1 tsk. tørret basilikum – 1 spsk. olivenolie – salt & peber.
6 æg – salt & peber – 4 kryddertomater – 1 dl. sorte oliven – 2 kyllingefileter (eller kogt/stegt kyllingekød) – 80 g. prosciutto eller bresaola – 100 g. mozzarella – lidt fin salat (f.eks. babyspinat) – lidt olie til stegning.
Hvis du ikke bruger kyllingekød der i forvejen er stegt eller kogt (en rest f.eks.), så kog fileterne sagte i letsaltet vand i 20 minutter. Sluk og lad dem ligge i vandet indtil du skal bruge dem i retten.
Pisk alle ingredienserne til balsamicoblandingen undtagen olie sammen i en skål. Hæld derefter langsomt olien i under stadig omrøring. Krydr med lidt salt & peber.
Pisk æggene sammen og bland balsamicoblandingen i.
Kom lidt olie på panden og hæld æggeblandingen på og steg den ved middelvarme til den er næsten størknet. Fjern så panden fra varmen.
Sæt ovnen på 200 grader.
Skær tomaterne i både og pluk kylling i mundrette stykker og kom det på æggeblandingen, sammen med oliven. Fordel mozzarellaen over og sæt panden i ovnen. Tag den ud når osten er smeltet og har taget farve.
Fordel prosciuttoen/bresaolaen og lidt grøn salat ovenpå inden serveringen.
Husk at advarer om at panden er meget varm!
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
torsdag den 30. april 2009
søndag den 26. april 2009
Hønsesalat med frugt
For at gøre det helt klart fra start: dette har INTET at gøre med den hønsesalat der kan købes færdig med champignon og mayonnaise, og hvad der nu ellers puttes i. Og så er den for resten slet ikke lavet af høne men af kylling! Havde den heddet kyllingesalat, havde du nok aldrig fundet opskriften! Derfor!
Opskrift til 2 personer
2 kyllingebryster (eller en rest kogt eller stegt kylling) – 1 æble i små tern - ½ rødløg i papirtynde skiver – 40 g valnøddekerner grofthakkede – salt & peber – 1 drys grønt efter smag (purløg – brøndkarse…)
Dressing: 1 spsk. sennep med karry – 2 spsk. ahornsirup – 1 spsk. vineddike – 1 spsk. calvados (eller anden sprut) – 1 spsk. olivenolie – salt & peber
Godt hvidt brød
Hvis du ikke har en rest tilberedt kylling, så pochér kyllingebrysterne i letsaltet vand i 20 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad dem trække i yderligere 20 minutter.
Pluk kyllingen i mundrette stykker.
Pisk ingredienserne til dressingen godt igennem – den må godt være lidt cremet – og smag til med salt & peber.
Vend kylling, æble, rødløg og valnødderne i dressingen og smag til. Drys med lidt grønt alt efter smag.
Spis godt hvidt brød til.
Der kan bruges anden frugt og grønt, alt efter årstid, eller efter hvad du nu har i køleskabet: porre, bladselleri, forårsløg, vindruer, pære, hasselnødder… kun fantasien sætter grænser!
Opskrift til 2 personer
2 kyllingebryster (eller en rest kogt eller stegt kylling) – 1 æble i små tern - ½ rødløg i papirtynde skiver – 40 g valnøddekerner grofthakkede – salt & peber – 1 drys grønt efter smag (purløg – brøndkarse…)
Dressing: 1 spsk. sennep med karry – 2 spsk. ahornsirup – 1 spsk. vineddike – 1 spsk. calvados (eller anden sprut) – 1 spsk. olivenolie – salt & peber
Godt hvidt brød
Hvis du ikke har en rest tilberedt kylling, så pochér kyllingebrysterne i letsaltet vand i 20 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad dem trække i yderligere 20 minutter.
Pluk kyllingen i mundrette stykker.
Pisk ingredienserne til dressingen godt igennem – den må godt være lidt cremet – og smag til med salt & peber.
Vend kylling, æble, rødløg og valnødderne i dressingen og smag til. Drys med lidt grønt alt efter smag.
Spis godt hvidt brød til.
Der kan bruges anden frugt og grønt, alt efter årstid, eller efter hvad du nu har i køleskabet: porre, bladselleri, forårsløg, vindruer, pære, hasselnødder… kun fantasien sætter grænser!
fredag den 24. april 2009
Susannes jordbærkage på nøddebund
En rigtig sommer-smovse-kage, her sammen med et glas iskoldt frappé!
3 store æg -200 g rørsukker - 200 g mandler eller andre nødder
Mandlerne males fint med og med skal.
Æg og sukker piskes sammen og de malede nødder blandes i. Springform fores med bagepapir i bunden og massen kommes i.
Bages i ovnen 30-35 min. på 190 grader på næst nederste rille.
2 ½ dl. Piskefløde - 1 ½ dl. Creme fraiche (9%) -1 spsk. Flormelis -1 tsk vanillesukker
Fløden piskes stift og blandes med creme fraiche, flormelis og vanillesukker.
Cremen smøres på den KOLDE nøddebund og sættes på køl natten over.
Næste dag og kort før servering kommes jordbær eller andre bær på kagen.
Tak til Peter og Susanne for opskiften på denne lækre kage!
OPSKRIFT PÅ FRAPPÉ HER!
Frappé
En herlig sommerdrik som oprindelig stammer fra Grækenland
Til 1 person beregnes ca. 4-5 knuste isterninger - 2 tsk. Nescafé - 2 dl mælk (du kan godt bruge skummet eller mini) - 1½ tsk. rørsukker - eventuelt ½ tsk. kakaopulver.
Hele molevitten undtaget kakaopulver hældes i en lukket beholder (f.eks. en melryster) og rystes kraftigt til det skummer. Du kan naturligvis også bruge en blender, hvis den kan tåle is.
Drikken hældes i høje glas og der drysses eventuelt lidt kakaopulver oven på. Nydes med sugerør.
Nogen tilbereder drikken uden sukker - det er bogstaveligt TALT en smags sag.
På billedet Frappé og en lækker jordbærkage på nøddebund. OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGEN HER!
Abonner på:
Opslag (Atom)