500 gr courgetter – salt – 30 gr smør – 250 gr udrullet mørdejsbund
– 1 dl 38 % cremefraiche – 1½ spsk mælk – revet skal af 1 økologisk citron
– 5 æg – lidt revet muskatnød – peber fra kværn – 300 gr kogte pillede rejer.
Der bliver 8 pæne stykker af denne tærte.
Vask courgetterne og skær dem i ca. 1 cm store stykker (de
skal ikke skrælles). Drys dem jævnt med salt og lad dem trække i et kvarters
tid. Skyld dem herefter grundigt i koldt vand og vrid dem tørre i et rent
viskestykke. Sauter dem herefter i smør uden at de tager farve, men til det
meste af væden er fordampet. Krydr med lidt salt og peber.
Smør en 22 cm springform med lidt smør og klip et stykke
bagepapir til og læg i bunden af formen. Kom dejen i bunden af springformen og
tryk dej godt op langs kanterne. Stil den koldt indtil den skal fyldes.
Så rør du cremefraichen jævn sammen med mælken og tilsætter
den fintrevne citronskal. (Spar ikke på citronskallen…den giver tærten et frisk
pift!) Æggene røres sammen i en stor skål og cremefraichemassen kommes i og
røres med æggene til en sej masse, uden at piske kraftigt. Smag til med lidt
reven muskat og eventuelt lidt mere salt og peber.
Endelig vendes de sauterede courgetter og rejerne i
æggemassen.
Fyldet fordeles jævnt i tærten. Drys eventuelt med lidt
friskkværnet peber og bag tærten på nederste rille i en forvarmet ovn på 190
grader i ca. 50 minutter, til den er hævet, gennembagt og gylden.
Velbekomme!
(Hvis nogen står af allerede ved tanken om courgetter, så
gør det ikke! Det kommer hverken til at smage som varme agurker eller
badesvamp, men bliver fantastisk lækkert.)
Alle der har smagt Rejetærte fra Rørvig har været helt vilde
med den…