Opskrift til 2 personer
2 kyllingebryster - 3/4 l hønsebouillon - 130 g broccoli - 100 g gulerødder - 350 g grønne asparges - 100 g løg - majsstivelse - salt & peber - 1 bdt dild - 100 g vilde ris
Kog kyllingebrysterne i 12 min. tag dem op og skær dem i mundrette pænt store stykker.
Skær løg, gulerødder og asparges i store stykker og broccoli i små buketter og kog grøntsagerne i bouillonen i ca. 5 min. De skal stadig have "bid". Tag derefter grøntsagerne op og læg dem i en si så vandet kan løbe fra.
Kog risen efter anvisningen på emballagen.
Mål 3 dl suppe af og jævn det med majsstivelsen udrørt i lidt koldt vand. Lad det koge 1 minuts tid og tilsæt halvdelen af dilden i små buketter. Kom alle grøntsagerne og kyllingestykkerne i sovsen og smag til med salt & peber. Klip resten af dilden over retten inden den serveres med de kogte ris.
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
fredag den 29. juli 2011
onsdag den 27. juli 2011
Lækker lækker tunsalat
Opskrift til 2 personer
2 hårdkogte æg - 140 g tun fra dåse (i vand) - 1 spsk kapers - 1 avocado - saften fra 1 lime - ½ rødløg - 10 g mayonnaise - 1 håndfuld friske basillikumblade - 20 g letristede pinjekerner - salt & peber - ½ tsk karry - mindst 250 g grøntsager, f.eks. gulerødder og fine grønne bønner.
Pil æggene og hak dem. Dræn tunen for vand og rør æg og tun sammen med kapers, finthakket avocado, limesaft, finthakket rødløg, mayo, finthakket basillikum, og pinjekerner. Smag til med salt & peber og karry.
Kog grøntsagerne så der stadig er "bid" og server dem til tunsalaten.
Det er smovs!
Couscoussalat med rejer og grønt
Opskrift til 2 personer
1 dl fuldkornscouscous -1 dl koldt vand - 1 tsk koldpresset rapsolie - salt - groftkværnet peber
1 spsk reven skal af økologisk citron - 1 fed knust hvidløg - ½ udkernet fintsnittet rød chili - 75 g broccoli kogt i små buketter - 15 g ristede græskar- og pinjekerner - 250 g kogte tigerrejer - lid fris klippet koriander
Kom couscousen i en skål og hæld det kolde vand over. Lad den derefter trække indtil al væden er opsuget. Rør couscousen løs med en gaffel. Bland og smag til med de øvrige ingredienser.
Abonner på:
Opslag (Atom)