Opskrift til 2 personer
400 g pangasius-filet (eller f.eks. lyssej) – 1 dl hvidvin – salt & peber – 200 g små kartofler – 250 g gulerødder – 1 hel ”buket” broccoli – 1 spsk fiskesennep eller mild grovkornet sennep – 2 spsk yoghurt – Maizena – eventuelt lidt flydende sødemiddel
Tænd ovnen på 200 grader. Læg fisken i et ildfast fad og hæld hvidvinen ved. Drys med salt & peber. Kom fadet i ovnen og damp fisken til den er mør (hvid) det tager cirka 15 – 20 minutter.
Kartoflerne skrubbes eller skrælles. Gulerødder halveres og flækkes og broccoli deles i mindre buketter.
Kom kartoflerne i kogende vand tilsat lidt salt og kog 5 minutter. Kom herefter gulerødderne oveni og kog videre i 10 minutter. Til sidst kommer broccolien i, låget lægges på og det hele koges/dampes i endnu 5 minutter.
Tag fisken ud af ovnen og hæld vin og fiskesaft over i en lille kasserolle. Varm op og pisk sennep og yoghurten i. Hvis saucen er for tynd så jævn den med ganske lidt Maizena rørt op i en sjat kold vand. Smag eventuelt til med lidt flydende sødemiddel og sennep.
Server fisken med grønsagerne og sennepssaucen.
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
tirsdag den 20. januar 2009
onsdag den 7. januar 2009
Lækker vintersuppe med chili
Opskrift til 2 - 3 personer
1 1/4 liter vand - 4 gulerødder – 3 persillerødder - ½ blomkål – 1 stilk bladselleri – 1 porre – 1 ds hakkede flåede tomater – 1 chilifrugt – 2 fed hvidløg – ca. 2 blokke hønsebouillon – ca. 1 blok oksebouillon – peber – Tabasco
Vandet bringes i kog. Gulerødder og persillerødder skrælles, skæres i skiver og kommes i vandet.
Bladselleri og porre skæres i tynde skiver og kommes ligeledes i vandet.
Chilifrugten flækkes og kernerne fjernes. Chili og hvidløg hakkes fint og kommes også i suppen.
Endelig tilsættes tomaterne. Smag til med bouillonpulver, peber og et par strint Tabasco og kog suppen til grønsagerne er møre og endnu har ”bid”.
Ha’ køkkenrullen parat – det er en suppe der løsner!
tirsdag den 6. januar 2009
Bananshake
Hvad med lige at starte dagen med et vitamintilskud?
Okay! Du skal bruge 2 modne bananer - 2 dl youghurt naturel (naturligvis fedtfattig) - 1,2 dl skummetmælk og ½ tsk vanilleessens eller et lille drys vanillesukker.
Kom hele molevitten i en blænder og lad den køre til blandingen er jævn.
Dryp eventuelt lidt appelsinsaft oven i glasset. Der burde være nok til 2 personer.
Sagde jeg at mælk og yoghurt skal være kold...
Skinkestrimler med chili og østerssauce
Opskrift til 2 personer
400 g mager skinke – 300 g peberfrugt – 1 stor porre – 3 fed hvidløg – 1 grøn chili – 150 g sukkerærter – olie til stegning – 3 spsk østerssauce – saft af 1 lime – salt & Peber – basilikum – ris
Skær kødet i tynde strimler og peberfrugt, porrer, hvidløg i fine tern. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien i fine stykker. Sukkerærterne bruges hele.
Kog risen efter anvisningen på pakken.
Steg kødet i lidt olie i et par minutter – i en wok eller stegegryde – tilsæt grønsagerne og steg yderligere nogle minutter. Kom østerssauce og limesaft i retten. Smag til med salt & peber og drys lidt basilikum i også. Steg videre ved høj varme til kødet er mørt og der stadig er ”bid” i grønsagerne.
400 g mager skinke – 300 g peberfrugt – 1 stor porre – 3 fed hvidløg – 1 grøn chili – 150 g sukkerærter – olie til stegning – 3 spsk østerssauce – saft af 1 lime – salt & Peber – basilikum – ris
Skær kødet i tynde strimler og peberfrugt, porrer, hvidløg i fine tern. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien i fine stykker. Sukkerærterne bruges hele.
Kog risen efter anvisningen på pakken.
Steg kødet i lidt olie i et par minutter – i en wok eller stegegryde – tilsæt grønsagerne og steg yderligere nogle minutter. Kom østerssauce og limesaft i retten. Smag til med salt & peber og drys lidt basilikum i også. Steg videre ved høj varme til kødet er mørt og der stadig er ”bid” i grønsagerne.
Abonner på:
Opslag (Atom)