Opskriften giver ca. 12 boller.
2 dl A38 – 3 dl vand – 50 g gær – 1 spsk salt – 1 spsk sukker – 1 æg – 150 g grovvalsede havregryn – 500 g hvedemel – 1 æg til pensling og havregryn til drys.
Hæld A38 og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg.
Rør først havregryn og bagefter melet i væsken og rør til den har en grødlignende konsistens.
Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
Fordel dejen i 12 klatter på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur i ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys havregryn over. Bag bollerne i en ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Bollerne får en lidt hård skorpe og er bløde indeni og kan bruges til næsten alt. Velegnet til frysning.
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
mandag den 25. januar 2010
Abonner på:
Opslag (Atom)