For at gøre det helt klart fra start: dette har INTET at gøre med den hønsesalat der kan købes færdig med champignon og mayonnaise, og hvad der nu ellers puttes i. Og så er den for resten slet ikke lavet af høne men af kylling! Havde den heddet kyllingesalat, havde du nok aldrig fundet opskriften! Derfor!
Opskrift til 2 personer
2 kyllingebryster (eller en rest kogt eller stegt kylling) – 1 æble i små tern - ½ rødløg i papirtynde skiver – 40 g valnøddekerner grofthakkede – salt & peber – 1 drys grønt efter smag (purløg – brøndkarse…)
Dressing: 1 spsk. sennep med karry – 2 spsk. ahornsirup – 1 spsk. vineddike – 1 spsk. calvados (eller anden sprut) – 1 spsk. olivenolie – salt & peber
Godt hvidt brød
Hvis du ikke har en rest tilberedt kylling, så pochér kyllingebrysterne i letsaltet vand i 20 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad dem trække i yderligere 20 minutter.
Pluk kyllingen i mundrette stykker.
Pisk ingredienserne til dressingen godt igennem – den må godt være lidt cremet – og smag til med salt & peber.
Vend kylling, æble, rødløg og valnødderne i dressingen og smag til. Drys med lidt grønt alt efter smag.
Spis godt hvidt brød til.
Der kan bruges anden frugt og grønt, alt efter årstid, eller efter hvad du nu har i køleskabet: porre, bladselleri, forårsløg, vindruer, pære, hasselnødder… kun fantasien sætter grænser!
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar