Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

mandag den 22. oktober 2007

Bagte rodfrugter
Opskrift til 2 personer

150 g knoldselleri – 150 g gulerod – 150 g rødbede – 100 g pastinak – 100 g porrer – 1 stort løg - 1½ spsk olivenolie – et par timiankviste

Rodfrugterne ovenfor er et eksempel, idet alle rodfrugter kan tilberedes på denne måde – og det smager fantastisk!

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove mundrette stykker. Løget deles midt over. Blanchér rødbederne i kogende letsaltet vand i 4-5 minutter. Kom så resten af grønsagerne - undtagen porre og løg - i og lad dem koge med 3-4 minutter. Lad løg og porrer få en tur med i det kogende vand de sidste par minutter. Kom grønsagerne i en sigte og lad dem dryppe af.
Vend grønsagerne i lidt olie og læg i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og kom timiankvistene ved. Bag dem i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 175 grader til de er godt gyldne, men ikke brune.

Nogen drypper med lidt citronsaft inden serveringen, men jeg kan bedst lide dem uden.

Bagte rodfrugter smager godt sammen med stegt okse og lammekød, men kan faktisk bruges som tilbehør til næsten alle kød og fiskeretter.

Blancheringen er meget vigtig for et godt resultat, idet den gør at grønsagerne ikke skrumper og tørre ind ved bagningen.

(Opskriften er redigeret den 5. januar 2009)

Ingen kommentarer: