Opskrift til 2 personer
1 spsk olivenolie til stegning - 400 g skinkestrimler – 2 fed knust hvidløg – 1 stort løg i tern – 200 g rød peber i tern – 200 g haricots verts – 2 groftrevne gulerødder – 4-6 små kryddertomater i både -1 par håndfulde grønærter.
150 g vilde ris.
Krydderier: Ingefær, spidskommen, chiliflager, kardemomme, nelliker, kanel og salt & peber.
(Jeg brugte udelukkende tørrede knuste krydderier).
Varm olien op i en pande med høj kant kom hvidløg og kød i og brun kødet let. Kom grønsagerne ved undtagen ærterne. Kom krydderierne i – ca. ½ tsk af hver – og rør det godt sammen. Læg låg på panden og lad det småsimre medens du koger risen.
Tilsæt ærterne. Smag til med salt og peber og eventuelt mere af ovenstående krydderier efter smag. Varm godt igennem og spis retten sammen med de vilde ris.
Du kan erstatte kødet med for eksempel kylling og bruge de grønsager du nu engang har til rådighed.
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar