mandag den 29. september 2008

Indisk inspireret svinekød i pande og køleskabets grønsager

Opskrift til 2 personer

1 spsk olivenolie til stegning - 400 g skinkestrimler – 2 fed knust hvidløg – 1 stort løg i tern – 200 g rød peber i tern – 200 g haricots verts – 2 groftrevne gulerødder – 4-6 små kryddertomater i både -1 par håndfulde grønærter.

150 g vilde ris.

Krydderier: Ingefær, spidskommen, chiliflager, kardemomme, nelliker, kanel og salt & peber.
(Jeg brugte udelukkende tørrede knuste krydderier).

Varm olien op i en pande med høj kant kom hvidløg og kød i og brun kødet let. Kom grønsagerne ved undtagen ærterne. Kom krydderierne i – ca. ½ tsk af hver – og rør det godt sammen. Læg låg på panden og lad det småsimre medens du koger risen.

Tilsæt ærterne. Smag til med salt og peber og eventuelt mere af ovenstående krydderier efter smag. Varm godt igennem og spis retten sammen med de vilde ris.

Du kan erstatte kødet med for eksempel kylling og bruge de grønsager du nu engang har til rådighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar