Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

tirsdag den 3. juni 2008

Citronmarineret steaks med pasta og bønnesalsa


Vær opmærksom på at kødet helst skal marineres natten over!

Opskrift til 2 personer


BØF & MARINADE:

2 gode steaks eller oksebøffer - 1 citron - 1 fed hvidløg - salt og peber fra kværn - ½ tsk stødt rosmarin - 2 tsk olie

Pasta

BØNNESALSA:

1 gulerod - 200 g grønne bønner - 4 tsk olivenolie - 2 tsk balsamicoeddike - 1 tsk sennep - 2 tsk æblegele - 1 fed hvidløg - 1 løg

Sådan tilbereder du bøffen:

Pres saften ud af citronen. Tilsæt presset hvidløg, rosmarin og salt og peber.

Læg kødet i juicen eventuelt i en tætsluttende mad/frysepose i køleskabet natten over.

Tør marinaden af og varm olie på panden. Steg kødet ved høj varme eller grill det.

Drys eventuelt med lidt mere rosmarin.


Bønne salsa:

Hak guleroden meget fint og læg dem i en skål med kogende vand i ca. 10 min.

Bønnerne skæres også i meget tynde skiver og lægges ligeledes i kogende vand men i 5 min.

Dræn alt vandet fra grønsagerne og bland en dressing af olivenolie, balsamico, sennep, æblegele, knust hvidløg og fintrevet løg.


Kog pastaen og vend den i bønnesalsaen.


Server eventuelt lidt salat til retten også - om ikke andet ser det lidt festligt ud!

Ingen kommentarer: