Vær opmærksom på at kødet helst skal marineres natten over!
Opskrift til 2 personer
BØF & MARINADE:
2 gode steaks eller oksebøffer - 1 citron - 1 fed hvidløg - salt og peber fra kværn - ½ tsk stødt rosmarin - 2 tsk olie
Pasta
BØNNESALSA:
1 gulerod - 200 g grønne bønner - 4 tsk olivenolie - 2 tsk balsamicoeddike - 1 tsk sennep - 2 tsk æblegele - 1 fed hvidløg - 1 løg
Sådan tilbereder du bøffen:
Pres saften ud af citronen. Tilsæt presset hvidløg, rosmarin og salt og peber.
Læg kødet i juicen eventuelt i en tætsluttende mad/frysepose i køleskabet natten over.
Tør marinaden af og varm olie på panden. Steg kødet ved høj varme eller grill det.
Drys eventuelt med lidt mere rosmarin.
Bønne salsa:
Hak guleroden meget fint og læg dem i en skål med kogende vand i ca. 10 min.
Bønnerne skæres også i meget tynde skiver og lægges ligeledes i kogende vand men i 5 min.
Dræn alt vandet fra grønsagerne og bland en dressing af olivenolie, balsamico, sennep, æblegele, knust hvidløg og fintrevet løg.
Kog pastaen og vend den i bønnesalsaen.
Server eventuelt lidt salat til retten også - om ikke andet ser det lidt festligt ud!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar