Opskrift til 2 personer (Frikadeller til aftensmad og frokost)
500 g magert hakket kød – 2 mindre løg revet – salt og peber – 1 æggehvide – 1½ tsk karry – ¾ dl havregryn
- - - - - - - -
1 hel spidskål – 2 tsk smør – 1½ spsk mel – 5 dl grønsagsboullion – salt og peber – 1 tsk citronsaft - ½ tsk muskatnød
- - - - - - - -
300 g kartofler – hakket persille eller andet grønt til at vende i kartoflerne
Bland alle ingredienserne til frikadellefarsen og lad den gerne trække ½ times tid inden farsen formes til frikadeller og steges.
Stuvet spidskål laver du ved først at befri spidskålbladene fra stokken og hakke dem fint.
Lav boullionen.
Smelt smørret og tilsæt melet og rør det godt. Tilsæt bouillionen og rør/pisk godt i saucen og lad den koge et par minutter inden spidskålen tilsættes. Lad saucen koge ved svag varme i 10-15 minutter. Smag den til med salt, peber, muskatnød og lidt citronsaft.
Kartoflerne som du har kogt ikke? – vendes med lidt friskhakket persille eller purløg, løvstikke, kørvel… etc.
500 g magert hakket kød – 2 mindre løg revet – salt og peber – 1 æggehvide – 1½ tsk karry – ¾ dl havregryn
- - - - - - - -
1 hel spidskål – 2 tsk smør – 1½ spsk mel – 5 dl grønsagsboullion – salt og peber – 1 tsk citronsaft - ½ tsk muskatnød
- - - - - - - -
300 g kartofler – hakket persille eller andet grønt til at vende i kartoflerne
Bland alle ingredienserne til frikadellefarsen og lad den gerne trække ½ times tid inden farsen formes til frikadeller og steges.
Stuvet spidskål laver du ved først at befri spidskålbladene fra stokken og hakke dem fint.
Lav boullionen.
Smelt smørret og tilsæt melet og rør det godt. Tilsæt bouillionen og rør/pisk godt i saucen og lad den koge et par minutter inden spidskålen tilsættes. Lad saucen koge ved svag varme i 10-15 minutter. Smag den til med salt, peber, muskatnød og lidt citronsaft.
Kartoflerne som du har kogt ikke? – vendes med lidt friskhakket persille eller purløg, løvstikke, kørvel… etc.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar