Opskrift til 2 personer
Salsa: 400 fennikel – 200 g agurk – 2 appelsiner – 1 rød chili - ½ spsk citronolie
400 g laksefilet – blå birkes – salt – peber – olie – citronsaft
2 grovbrød – gerne let ristet
Skær fennikel og agurk i meget fine tern. Skræl appelsinen og skær kødet i små stykker. Skær chilien igennem og fjern de hvide frø. Hak den derefter meget fint (og pas nu på ikke at gnide dig i øjnene – det svier!). Vend det hele sammen med citronolien og lad gerne det hele stå og trække smag.
Drys laksen med birkes og salt og peber. Steg den gylden og gennemstegt og dryp med lidt citronsaft.
Server salsaen og brødet til laksen
Salsa betyder sovs på spansk. Det er et klassisk tilbehør til blandt andet det mexicanske køkken, hvor salsa både bruges som en slags dip og som en sovs.
Derfor skal ingredienserne også skæres eller hakkes meget fint – alt efter smag naturligvis. Som det fremgår af billedet vil vi gerne have lidt at tygge i!
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar