Kartoffelsuppe. Her har vi pyntet med lidt kogt porrer i stedet for purløg.
Opskrift til 2-4 personer alt efter om den bruges som hovedret eller forret
600 g kartofler i tern – 2 fintsnittede porrer – 4 finthakkede løg – 6 dl vand* – 4 dl skummetmælk – 1 suppeterning - lidt fintskåret soltørrede tomater – 200 g tyndt skåret røget mørbrad – 1 bdt purløg – salt og peber – nogle skiver godt hvidt brød – eventuel lidt råkostsalat
* Eventuelt erstattes halvdelen af vandet med hvidvin!
Kartofler, porrer og løg koges i vandet/hvidvinen, der er tilsat en knust suppeterning, i cirka 20 minutter. (Imens forberedes tilbehøret, se nedenfor). Tag gryden af blusset og blend suppen med en stavblender til den er helt jævn.
Mælken lunes lidt op og piskes med en håndpisker til den er luftig og skummende, hvorefter den blandes i suppen. Smag til med salt og peber.
De soltørrede tomater og mørbradskiverne steges let på en pande og serveres til suppen, der drysses med lidt klippet purløg inden serveringen.
Spis noget godt hvidt brød til og suppler eventuelt med en god salat.
Hvis det skal være ekstra lækkert kan man erstatte skummetmælken med fløde!!!
... Og mørbrad med ristet italiensk lufttørret skinke (sorano hedder det vist...).
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar