Opskrift til ca. 18 boller
30g gær – 1 liter lunkent vand – 1 spsk. groft salt – 2 tsk. sukker – 3 spsk. olie – 2 dl (130g) grahamsmel – 16-19 dl (1-1½ kg) hvedemel – æg til pensling – sesamfrø
Rør lunkent vand, salt, sukker og olie sammen, i en stor skål eller et dejfad og rør gæren i blandingen.
Rør grahamsmelet i og herefter hvedemelet i lidt ad gangen, til du har en klistret dej. Ælt igen, til dejen lige kan æltes på bordet – den må dog ikke være for ”tør”.
Læg den til hævning i skålen med et viskestykke over i 1½ time.
Ælt den herefter igennem på bordet med mere mel, så du kan trille 18 store boller. Tryk dem lidt flade og læg dem på bagepapir på bagepladerne. Lad dem efterhæve i 25 minutter.
Pensl dem med æg og drys sesamfrø over.
Bag bollerne på næstnederste rille i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Lad dem afkøle på rist.
Disse lækre boller egner sig fint til frysning.
Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
En nem og god burgerbolle god ide med at komme grahamsmel i - smager rigtig godt og ovenikøbet er de billiger end de store købe burgerboller og så kan de fryses ned.Super
Ja, de er da bare suveræne!
;o)
Hej Bodil og Benny, jeg vil rigtig gerne i kontakt med jer - kan jeg mon lokke jer til at sende mig en mail på mail@blogtoppen.dk? Mvh Lisa
Send en kommentar