Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

lørdag den 12. januar 2008

Ovnstegt kalveculotte med bagte rodfrugter og hvidløgsdressing

Opskrift til 2 personer

Kalveculotte: 1 kg kalveculotte (til 2 dage) salt og peber.

Dressing: 100 g DDV-yoghurt – lidt skummetmælk – 2 fed presset hvidløg – lidt hakket persille

Opskrift til bagte rodfrugter her!


Læg kødet i et smurt ildfast fad eller i en bradepande og drys med salt og peber. Steg culotten i ca. 15 minutter ved 225 grader og ca. 25 minutter ved 200 grader (ikke varmluft). Et gæt vil være cirka 45 minutter ved 170 grader med varmluft. Stegetermometret skal vise 60 grader for rosa kød.

Bag rodfrugterne!

Dressing: Rør hvidløg og hakket persille i yoghurten og kom eventuel et skvæt mælk ved så dressingen får en passende konsistens. Smag eventuelt til med lidt salt og peber.

Lad stegen hvile i 15 minutter inden udskæring.

Halvdelen af stegen skæres i skiver (resten gemmes til i morgen) og der serveres bagte rodfrugter og hvidløgsdressing til.

Vi syntes sjældent at culotte (okse) bliver så god som forventet. En kalveculotte fra slagteren er derimod nam nam!

Ingen kommentarer: