Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

tirsdag den 15. januar 2008

Jordskokkesuppe med røget mørbrad


Opskrift til 2 personer

360 g kartofler – 5 jordskokker - ½ bundt frisk timian – 2 fed hvidløg – ¾ l grøntsagsbouillon – salt og peber fra kværn – 150 g røget mørbrad – 2 skiver grovbrød

Kartofler og jordskokker skrælles og skæres i mindre stykker. Du kan eventuelt nøjes med at vaske jordskokkerne grundigt med en ren grydesvamp, men kom godt ind i hjørnerne.
Kog kartofler og jordskokker sammen med timian og hvidløg uden skal i bouillonen i 30 minutter, indtil grønsagerne er møre.
Tag timiankvistende op og blend eller purer suppen.
Skær mørbraden i tynde skiver og mindre stykker og rist dem sprøde på en tør pande.
Varm suppen op og smag den til med salt og peber. Drys den ristede mørbrad på suppen ved serveringen. Og spis noget godt brød til.

2 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Benny !

Åh ja jordskokke suppe...det er bare dejligt...vi har haft en del jordskokker i haven og netop lavet suppe af dem.....har nu ikke kombineret med røget mørbrad, men det kunne være en fin ide...jeg har nogen gange køt røget mørbrad og brugt det som pålæg..lidt dyrt..men smager rigtig dejligt.....

Anita

Benny sagde ...

Okay! Men røget mørbrad ristet på panden til f.eks. suppe det er nams!
God weekend anita!