Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

tirsdag den 20. november 2007

Kylling i karry med honningkandiseret rosenkål

Kylling i karry med honningkandiserede rosenkål. Her er kartoflerne erstattet med brune ris.
Opskrift til 2 personer

Der skal et par gryder i gang. Derfor: læs opskriften godt igennem inden I begynder på madlavningen, så I får lavet tingene i den rækkefølge der passer bedst for Jer!

400 g kyllingefilet – 1 kyllingebouillon/terning - 1 laurbærblad – 1 løg – 1 spsk smør - 2 spsk mel – 1 tsk karry – 1 tsk sukker – 2 tsk citronsaft – 300 g rosenkål – 1 spsk honning – 1 tsk stødt timian – 1 tsk olie – 300 g kartofler.

Kom kyllingen i cirka 5 dl kogende vand, eller så det lige dækker. Læg laurbærblad og knust kyllingebouillon i, sammen med løg skåret i kvarte stykker. Kom lidt salt og peber i og lad det småkoge til kyllingestykkerne er møre. Gem 4-5 dl af suppen! Og skær kyllingestykkerne i mundrette stykker.

Smelt smørret i en gryde. Kom karry i og lad det lige svitse et minuts tid. Tilsæt mel og pisk kyllingesuppen i lidt ad gangen, mens der piske godt til. Kom suppe i indtil saucen har den rette konsistens. Smag til med karry og citron og eventuelt lidt sukker. Når sauce er færdig lægges kyllingestykkerne i.

Rosenkålen dampes i lidt vand i 10 min og skal dryppe godt af. Varm olien op sammen med honningen og sauter rosenkålen heri og drys lidt timian over. Smag til med lidt salt og peber.

Kartofler koges og serveres sammen rosenkålen og kyllingen.


Opskrift uden billede her!

2 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

ser lækkert ud..og jeg elsker rosenkål..den måde de her er lavet...honningkandiseret får jeg meget lyst til at prøve...

Anita

Benny sagde ...

Det kan faktisk få rosenkål til at glide ned hos folk, der ellers ikke lige er til rosenkål... ved jeg fra mig selv! :o)