Ideer til sund og fedtfattig mad til to
Velkommen
Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.
Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.
Med venlig hilsen -
Bodil & Benny
tirsdag den 24. februar 2009
Stegt kylling med persillerod – mango med æbledressing og karryris med ristede mandler
Opskrift til 2 personer
1 hel fersk kylling – 1 løg – 2 persillerødder - ½ bundt persille – salt & peber fra kværn – 1 tsk stødt koriander
* * * * *
1 mango – 1 æble - ½ fed hvidløg – 2 tsk lys vineddike – ¼ løg
* * * * *
1 dl vilde ris – 1 tsk olie – 1 tsk karry – 1 lille håndfuld mandler – 1 løg – 2 dl vand - salt
* * * * *
Hvis du er på skrump, så fjern skinnet fra kyllingen. Skær persillerod i tynde stave og løg i kvarte. Bland det med persille, koriander og salt & peber og fyld det i kyllingen.
Læg kyllingen i et ovnfast fad. Drys med salt & peber og steg kyllingen ved 200 grader i 70 minutter. Vend den et par gange undervejs.
Skræl mangoen og skær den i mindre stykker. Skræl æblet og riv det på den fine side af råkostjernet, så det bliver mos og bland det med presset hvidløg, eddike og fintrevet løg.
Vend mangoen i æbleblandingen og smag den til. Stil den koldt indtil serveringen.
Smut mandlerne og hak dem groft. Hak løget fint og sauter løg, mandler og ris, sammen med karry i olien et par minutter. Hæld vandet på og tilsæt lidt salt. Lad risen simre ganske svagt i 20 minutter under låg. Rør af og til og tilsæt eventuelt lidt mere vand.
Server ris og mango til kyllingen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Afprøvede den på familien i går.
VILDT lækker ret. Den er tilføjet opskriftsamlingen, tak :-)
venlig hilsen
Eva
Send en kommentar