Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

tirsdag den 29. april 2008

Super nemme boller


10-12 stk.

15 g gær
½ l koldt vand
ca. 600 hvedemel
1½ tsk salt

Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt sammen. Den skal være temmelig lind, og du skal ikke have hænderne ned og ælte.

Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med film eller anbring den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl natten over (om efteråret og milde vintre kan du også bare sætte den ud på terrassen eller altanen).

Næste morgen tænder du for ovnen på 275 grader og ”former” 10-12 boller. Dejen er stadigvæk meget klæg, så dyp hænderne i vand, hver gang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i. Bollerne bliver lidt uformelige, men det er meningen. Drys rundhåndet med hvedemel hen over bollerne, og sæt dem i ovnen i 8 minutter ved højeste varme og derefter 15-20 minutter ved 225 grader, eller til de er smukt gyldne.

Opskriften kan varieres ved at tilsætte dejen lidt solsikkekerner, hørfrø, eller forkogte hvedekerner og/eller udskifte hvedemelet med speltmel, durum eller grahamsmel. Dejen kan også bruges til flutes - som bund til en stor hjemmelavet pizza eller en flok pizzaboller til madpakkerne.

Tip!
Hvis du gerne vil fremskynde hæveprocessen, kan du skrue doseringen af gær op til ca. 25 gram og lade dejen hæve i en lufttæt pose på køkkenbordet i 2.3 timer.

Hvis du laver to flutes ud af dejen i stedet for boller, skal de bage i ca. 12 minutter ved 275 grader.

Ingen kommentarer: