Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

mandag den 14. april 2008

Grydestegt kalvesteg med gemyse

Opskrift til 2 personer (Kød til 2 dage)

1 kg magert godt kalvekød – smør - 1 løg – 3 pastinakker – 3 gulerødder – 3 store kartofler – 200 g haricots verts* – timian – salt og peber – eventuelt lidt mel til jævning

Brun kødet på alle fire sider i smør i en stegegryde. Skær 1 løg i både og 1 pastinak og en gulerod i mindre stykker og tilsæt det sammen med lidt vand. Kom lidt salt og peber ved og lad det simre under låg ved svag varme i 1¼ time (eller efter slagterens anvisning).

Skær resten af grønsagerne i mundrette stykker og kom dem i gryden samen med lidt timian og lad det koge yderligere 1 kvarter.

Kog haricots verts i 10 minutter – eller til de er møre men med bid.

Kød og grønsager tages op og holdes varmt eventuelt tildækket med et rent klæde. Jævn sauce med lidt mel der er rystet samme med vand eller mælk og lad det koge et øjeblik.

Skær halvdelen af kødet i ikke for tykke skiver (resten gemmes til dagen efter) og server det med grønsager, haricots verts og saucen.

* I stedet for haricots verts kan man spise grønærter til retten.

Resten af kødet kan eventuelt serveres dagen efter med små nye kartofler, haricots verts og peberrodssauce.

Ingen kommentarer: