Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

torsdag den 22. april 2010

Kyllingefilet svøbt i serranoskinke med kartoffelsellerimos og bønner

Opskrift til 2 personer

400g kyllingeinderfilet – 1 glas basilikumpesto – 300g grønne bønner – 6 skiver serranoskinke (eller 1 skive pr. kyllingefilet) – olivenolie – 3-4 bagekartofler – samme vægt knoldselleri som kartofler – 3/4dl olivenolie – salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader. Smør hver filet med pesto og læg 3-4 grønne bønner på hver filet. Pak en skive skinke om hver filet og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie og drys med salt og peber.

Steg kyllingerne i ovnen i ca. 20 minutter.

Skræl kartofler og selleri og skær dem i grove stykker. Kog dem i vand tilsat lidt salt til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartoffel og selleri med en kartoffelmoser eller elpisker. Tilsæt olivenolie og rør mosen godt igennem. Smag til med salt, peber og basilikumpesto.

Kog resten af bønnerne møre, men så de stadig har ”bid”. Server bønnerne og mosen til de stegte kyllinger.

Kyllingefilet på denne måde er bare nam-nam!

Undlad eventuelt pesto i mosen og sæt i stedet pestoen på bordet. Så kan den enkelte selv komme pesto i mosen efter behag.

3 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

uhmmm ! det ser superskønt ud...mine tænder løber i vand og jeg har ingen serranoskinke eller kylling...dog selleri og måske bønner i fryseren...men den opskrift her vil jeg lave en dag...ser saftig og lækker ud...tak...

ejn sagde ...

Den ser ikke bare superskøn ud, den smager rigtig godt, meget nem at rette til og sund.

Benny sagde ...

Ja, den kunne nemt gå hen og blive en af favoritterne ;o)