Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

tirsdag den 31. marts 2009

Mormors gode burgerboller

Opskrift til ca. 18 boller

30g gær – 1 liter lunkent vand – 1 spsk. groft salt – 2 tsk. sukker – 3 spsk. olie – 2 dl (130g) grahamsmel – 16-19 dl (1-1½ kg) hvedemel – æg til pensling – sesamfrø

Rør lunkent vand, salt, sukker og olie sammen, i en stor skål eller et dejfad og rør gæren i blandingen.

Rør grahamsmelet i og herefter hvedemelet i lidt ad gangen, til du har en klistret dej. Ælt igen, til dejen lige kan æltes på bordet – den må dog ikke være for ”tør”.

Læg den til hævning i skålen med et viskestykke over i 1½ time.

Ælt den herefter igennem på bordet med mere mel, så du kan trille 18 store boller. Tryk dem lidt flade og læg dem på bagepapir på bagepladerne. Lad dem efterhæve i 25 minutter.

Pensl dem med æg og drys sesamfrø over.

Bag bollerne på næstnederste rille i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Lad dem afkøle på rist.

Disse lækre boller egner sig fint til frysning.

3 kommentarer:

Susanne sagde ...

En nem og god burgerbolle god ide med at komme grahamsmel i - smager rigtig godt og ovenikøbet er de billiger end de store købe burgerboller og så kan de fryses ned.Super

Benny sagde ...

Ja, de er da bare suveræne!
;o)

Blogtoppen sagde ...

Hej Bodil og Benny, jeg vil rigtig gerne i kontakt med jer - kan jeg mon lokke jer til at sende mig en mail på mail@blogtoppen.dk? Mvh Lisa