Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

tirsdag den 3. februar 2009

Honningglaseret skinkeschnitzel med timian, risotto og salat creme

Opskrift til 2 personer

2 skinkeschnitzler – 1 spsk honning – 1 spsk mild sød sennep – 1 tsk stødt timian – salt & peber
* * *
1 spsk smør – 1 finthakket løg – 1 dl ris – 3-4 dl boullion – 20 g revet ost (parmesan) – 1 bundt hakket persille
* * *
200 g icebergsalat i mindre strimler – 2 revne gulerødder – 1 dl DDV-yoghurt eller fromage frais - ½ spsk fintrevet løg – flydende sødemiddel – 2 tsk citronsaft - eventuelt lidt salt & peber
* * *

Schnitzel
Bland honning, sennep, timian og lidt salt og peber og smør det på skinkeschnitzlerne. Steg dem i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Risotto
Smelt smørret i en kasserolle og sauter de finthakkede løg til de er bløde. De må ikke brunes! Tilsæt ris og rør det sammen. Hæld boullion ved lidt ad gangen og lad risene absorbere boullionen, inden du tilsætter mere. Risene skal koge i cirka 25 minutter. Rør af og til. Til sidst vendes den revne os og persillen i risen.

Salat og creme

Salat og gulerødder blandes i en salatskål. Det fintrevne løg røres i yoghurten sammen med citronsaften. Smages til med sødemiddel. Jeg syntes bedst om cremen uden salt & peber, men hvis du syntes så kom lidt i. Cremen vendes i salaten.

Tips: Du kan i en snæver vending bruge sirup i stedet for honning og hvidkål i stedet for icebergsalat. Hvis du bruger hvidkål skal det snittes meget fint.

Ingen kommentarer: