Opskrift til 2 personer
1 pakke færdigstegt kyllingebryst – icebergsalat – cherrytomater – friske ærter – 2 skiver ristet brød
Dressing: DDV-yoghurt – let mayonnaise – karry – salt – flydende sukker
Kyllingen skæres i mundrette stykker og blandes med strimlet salat, tomater i både og friskbælgede ærter.
Dressingen blandes af DDV-yoghurten eller græsk yoghurt og røres med mayonnaisen til en passende konsistens. Smages til med karry, lidt salt og eventuelt et par dråber flydende sukker.
Server dressingen og det ristede brød til kyllingesalaten.
tirsdag den 22. juli 2008
Bønnesalat
Opskrift til 2 personer
1 ds røde bønner – 1 god portion friske sukkerærter – 1 håndfuld friske grønærter – 1 rødløg – citronolie
AL væden hældes fra bønnerne, der blandes med sukkerærter der er skåret i mindre stykker, ærter og finthakket rødløg. Dryppes med lidt citronolie.
1 ds røde bønner – 1 god portion friske sukkerærter – 1 håndfuld friske grønærter – 1 rødløg – citronolie
AL væden hældes fra bønnerne, der blandes med sukkerærter der er skåret i mindre stykker, ærter og finthakket rødløg. Dryppes med lidt citronolie.
Grillet svinemørbrad
Opskrift til 2 personer
1 svinemørbrad – sweet soja – olivenolie salt og peber
Mørbraden afpudses og kommes i en plastpose sammen med soja , lidt olie og peber.
Posen lukkes tæt og lægges i køleskab i 2-3 timer.
Mørbraden tages op af marinaden og aftørres. Krydres med salt og peber og steger på grillen i 10 – 12 minutter.
Lad den hvile og trække overdækket i 5 – 10 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Der kan serveres forskellige salater og/eller nye kartofler, flute etc. til denne ret.
1 svinemørbrad – sweet soja – olivenolie salt og peber
Mørbraden afpudses og kommes i en plastpose sammen med soja , lidt olie og peber.
Posen lukkes tæt og lægges i køleskab i 2-3 timer.
Mørbraden tages op af marinaden og aftørres. Krydres med salt og peber og steger på grillen i 10 – 12 minutter.
Lad den hvile og trække overdækket i 5 – 10 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Der kan serveres forskellige salater og/eller nye kartofler, flute etc. til denne ret.
onsdag den 16. juli 2008
Jordbær-rabarber creme
Opskrift til tjahhhh… 4 -6 personer
500 g rabarber – 500 g jordbær – 50 g sukker -½ dl vand - ½ vanillestang – 3 dl piskefløde
Vask rabarberne og snit dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand og sukker og lad det simre over svag varme. Skyl og fjern blomsten fra jordbærrene. Halver dem og kom dem i gryden.
Flæk vanillestangen og skrab frøene ud og kom dem i gryden.
Kog det hele forsigtigt så det ikke brænder på til en tyk mos. Smag eventuelt til med lidt mere sukker.
Lad mosen blive helt kold inden den serveres med den stiftpiskede piskefløde på tallerkener eller i glas.
500 g rabarber – 500 g jordbær – 50 g sukker -½ dl vand - ½ vanillestang – 3 dl piskefløde
Vask rabarberne og snit dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand og sukker og lad det simre over svag varme. Skyl og fjern blomsten fra jordbærrene. Halver dem og kom dem i gryden.
Flæk vanillestangen og skrab frøene ud og kom dem i gryden.
Kog det hele forsigtigt så det ikke brænder på til en tyk mos. Smag eventuelt til med lidt mere sukker.
Lad mosen blive helt kold inden den serveres med den stiftpiskede piskefløde på tallerkener eller i glas.
Svampe-bønne-smovs
Opskrift til 2 personer
250 g champignon – 1½ spsk olivenolie -1 ds blandede bønner – 1 lille håndfuld frisk hakket salvie – 1 fed presset hvidløg – 150 g savoykål – 1 spsk citronsaft – 1 tsk stødt koriander – et lille drys tørret chili – salt
Halver champignonerne og steg dem i olivenolien tilsat salvie ved pæn høj varme til de er brune og ristede. Kom hvidløg og strimlet savoykål ved de sidste par minutter.
Hæld al væden fra bønnerne og kom dem i svampeblandingen. Smag til med citronsaft og krydderier.
Egner sig til stegeretter af okse.
250 g champignon – 1½ spsk olivenolie -1 ds blandede bønner – 1 lille håndfuld frisk hakket salvie – 1 fed presset hvidløg – 150 g savoykål – 1 spsk citronsaft – 1 tsk stødt koriander – et lille drys tørret chili – salt
Halver champignonerne og steg dem i olivenolien tilsat salvie ved pæn høj varme til de er brune og ristede. Kom hvidløg og strimlet savoykål ved de sidste par minutter.
Hæld al væden fra bønnerne og kom dem i svampeblandingen. Smag til med citronsaft og krydderier.
Egner sig til stegeretter af okse.
mandag den 14. juli 2008
Makrel med blommesauce
Opskrift til 2 personer
2 pænt store ferske makrel(fileter*) – sigtemel – salt og peber – smør til stegning - broccoli – 1 håndfuld hakket persille – nye kartofler
Blommesauce: 3 store blommer (ca. 150 g) – lidt sukker – lidt tørrede chiliflager – 1 knivspids koriander – et lille stykke frisk ingefær
Flæk blommerne og tag stenene ud og skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med en sjat vand og alle krydderierne og lad dem koge ud ved jævn til svag varme. Smag til med lidt sukker. Det skal lidt sødt, dog ikke som marmelade.
Kog broccoli og kartofler.
*Få fiskehandleren til at filetere fisken og bed om at skindet bliver på. Giv hver filet 2-3 skrå snit i skindsiden, så fisken ikke krøller under stegningen og vend fileterne i lidt mel iblandet salt og peber.
Steg fileterne i afbruset smør på panden til de er brune og sprøde.
Tag fisken af panden og steg den hakkede persille sprød og hæld den over fisken
Spis blommesaucen til fisken sammen med kartofler og broccoli.
2 pænt store ferske makrel(fileter*) – sigtemel – salt og peber – smør til stegning - broccoli – 1 håndfuld hakket persille – nye kartofler
Blommesauce: 3 store blommer (ca. 150 g) – lidt sukker – lidt tørrede chiliflager – 1 knivspids koriander – et lille stykke frisk ingefær
Flæk blommerne og tag stenene ud og skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med en sjat vand og alle krydderierne og lad dem koge ud ved jævn til svag varme. Smag til med lidt sukker. Det skal lidt sødt, dog ikke som marmelade.
Kog broccoli og kartofler.
*Få fiskehandleren til at filetere fisken og bed om at skindet bliver på. Giv hver filet 2-3 skrå snit i skindsiden, så fisken ikke krøller under stegningen og vend fileterne i lidt mel iblandet salt og peber.
Steg fileterne i afbruset smør på panden til de er brune og sprøde.
Tag fisken af panden og steg den hakkede persille sprød og hæld den over fisken
Spis blommesaucen til fisken sammen med kartofler og broccoli.
Krebinetter og spidskålsalat med nektarin og tranebær
Opskrift til 2 personer
500 g hakket kalv og flæsk - broccoli - ½ spidskål – 3 nektariner – 1-2 håndfulde tørrede tranebær – citronolie – salt og peber
Del kødet i 4 portioner og steg dem som krebinetter på en pande. Drys med lidt salt og peber.
Del broccolien i ikke for små buketter og kog dem i lidt letsaltet vand, i få minutter så de ikke koger bløde.
Skær spidskålen i ganske tynde skiver og kom dem i en skål. Skær ligeledes nektarinerne i mindre stykker og kom dem i salaten sammen med en håndfuld tranebær og dryp endelig lidt citronolie i salaten. Drys eventuelt ganske lidt salt på.
Server salaten til krebinetterne sammen med broccolien der også lige har fået en håndfuld tranebær drysset over sig.
500 g hakket kalv og flæsk - broccoli - ½ spidskål – 3 nektariner – 1-2 håndfulde tørrede tranebær – citronolie – salt og peber
Del kødet i 4 portioner og steg dem som krebinetter på en pande. Drys med lidt salt og peber.
Del broccolien i ikke for små buketter og kog dem i lidt letsaltet vand, i få minutter så de ikke koger bløde.
Skær spidskålen i ganske tynde skiver og kom dem i en skål. Skær ligeledes nektarinerne i mindre stykker og kom dem i salaten sammen med en håndfuld tranebær og dryp endelig lidt citronolie i salaten. Drys eventuelt ganske lidt salt på.
Server salaten til krebinetterne sammen med broccolien der også lige har fået en håndfuld tranebær drysset over sig.
fredag den 11. juli 2008
Rissalat med kylling og ananas
Opskrift til 2 personer
1 dl ris - 1 stk færdigstegt kyllingefilet - 200 g salat - 1 rød peberfrugt - 8 cherrytomater - en håndfuld grønærter - nogle skiver ananas
Dressing: 2 tsk olie - 1 fed presset hvidløg - ½ spsk citronsaft - salt og peber - eventuelt lidt sukker
Kog risene efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
Skær kylling og øvrige ingredienser i mundrette stykker og kom det i risen.
Bland dressingen og vend den i rissalaten.
1 dl ris - 1 stk færdigstegt kyllingefilet - 200 g salat - 1 rød peberfrugt - 8 cherrytomater - en håndfuld grønærter - nogle skiver ananas
Dressing: 2 tsk olie - 1 fed presset hvidløg - ½ spsk citronsaft - salt og peber - eventuelt lidt sukker
Kog risene efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
Skær kylling og øvrige ingredienser i mundrette stykker og kom det i risen.
Bland dressingen og vend den i rissalaten.
onsdag den 9. juli 2008
tirsdag den 8. juli 2008
Wienersnitsel med lime og spidskålsalat med ærter
Opskrift til 2 personer
2 store gode kalvefileter – eventuelt lidt olie til stegning – 2 skiver lime – 1 lille ds benfri sild – 200 g grønne bønner – 300 g nye kartofler – salt og peber
Smør eventuelt lidt olie på en grillpande og steg kalvekødet mørt herpå. Drys med salt og peber.
Rens kartofler og bønner og kog dem møre i lidt vand med salt.
Kom kødet på et fad og læg limeskiverne oven på kødet. Læg også lidt benfri sild på. Dryp eventuelt lidt ekstra limesaft på kødet.
Spis kartofler, bønner og for eksempel spidskålsalat til.
(Og ja! Det er med vilje vi ikke vender kødet i æg og mel og rasp og…)
2 store gode kalvefileter – eventuelt lidt olie til stegning – 2 skiver lime – 1 lille ds benfri sild – 200 g grønne bønner – 300 g nye kartofler – salt og peber
Smør eventuelt lidt olie på en grillpande og steg kalvekødet mørt herpå. Drys med salt og peber.
Rens kartofler og bønner og kog dem møre i lidt vand med salt.
Kom kødet på et fad og læg limeskiverne oven på kødet. Læg også lidt benfri sild på. Dryp eventuelt lidt ekstra limesaft på kødet.
Spis kartofler, bønner og for eksempel spidskålsalat til.
(Og ja! Det er med vilje vi ikke vender kødet i æg og mel og rasp og…)
* * * * * * * *
Spidskålsalat med ærter
Opskrift til 2 personer
300 g spidskål – 2 store håndfulde friske grønne ærter – mynte – persille – citronolie
De yderste store dækblade på spidskålen smides ud. Spidskålen skæres herefter i ganske ganske tynde skiver, som kommes i et fad. Heri drysses de friske grønærter. Lidt mynte og persille hakkes fint og blandes i. Endelig dryppes med lidt citronolie.