Opskrift til 2 personer
2 pænt store ferske makrel(fileter*) – sigtemel – salt og peber – smør til stegning - broccoli – 1 håndfuld hakket persille – nye kartofler
Blommesauce: 3 store blommer (ca. 150 g) – lidt sukker – lidt tørrede chiliflager – 1 knivspids koriander – et lille stykke frisk ingefær
Flæk blommerne og tag stenene ud og skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med en sjat vand og alle krydderierne og lad dem koge ud ved jævn til svag varme. Smag til med lidt sukker. Det skal lidt sødt, dog ikke som marmelade.
Kog broccoli og kartofler.
*Få fiskehandleren til at filetere fisken og bed om at skindet bliver på. Giv hver filet 2-3 skrå snit i skindsiden, så fisken ikke krøller under stegningen og vend fileterne i lidt mel iblandet salt og peber.
Steg fileterne i afbruset smør på panden til de er brune og sprøde.
Tag fisken af panden og steg den hakkede persille sprød og hæld den over fisken
Spis blommesaucen til fisken sammen med kartofler og broccoli.
2 pænt store ferske makrel(fileter*) – sigtemel – salt og peber – smør til stegning - broccoli – 1 håndfuld hakket persille – nye kartofler
Blommesauce: 3 store blommer (ca. 150 g) – lidt sukker – lidt tørrede chiliflager – 1 knivspids koriander – et lille stykke frisk ingefær
Flæk blommerne og tag stenene ud og skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med en sjat vand og alle krydderierne og lad dem koge ud ved jævn til svag varme. Smag til med lidt sukker. Det skal lidt sødt, dog ikke som marmelade.
Kog broccoli og kartofler.
*Få fiskehandleren til at filetere fisken og bed om at skindet bliver på. Giv hver filet 2-3 skrå snit i skindsiden, så fisken ikke krøller under stegningen og vend fileterne i lidt mel iblandet salt og peber.
Steg fileterne i afbruset smør på panden til de er brune og sprøde.
Tag fisken af panden og steg den hakkede persille sprød og hæld den over fisken
Spis blommesaucen til fisken sammen med kartofler og broccoli.
smukt billede af de ferske makrel...de er bare så smukke, når de lige er kommet op af vandet eller i vandet..den der grøn-blå og det mørke....et flot fiskeskind og en smagfuld fisk....
SvarSletJa, og jeg overvejede også om jeg skulle tage fisken hel med hjem, men det er næsten ikke til selv at filetere makrel...
SvarSlet