2 store gode kalvefileter – eventuelt lidt olie til stegning – 2 skiver lime – 1 lille ds benfri sild – 200 g grønne bønner – 300 g nye kartofler – salt og peber
Smør eventuelt lidt olie på en grillpande og steg kalvekødet mørt herpå. Drys med salt og peber.
Rens kartofler og bønner og kog dem møre i lidt vand med salt.
Kom kødet på et fad og læg limeskiverne oven på kødet. Læg også lidt benfri sild på. Dryp eventuelt lidt ekstra limesaft på kødet.
Spis kartofler, bønner og for eksempel spidskålsalat til.
(Og ja! Det er med vilje vi ikke vender kødet i æg og mel og rasp og…)
* * * * * * * *
Spidskålsalat med ærter
Opskrift til 2 personer
300 g spidskål – 2 store håndfulde friske grønne ærter – mynte – persille – citronolie
De yderste store dækblade på spidskålen smides ud. Spidskålen skæres herefter i ganske ganske tynde skiver, som kommes i et fad. Heri drysses de friske grønærter. Lidt mynte og persille hakkes fint og blandes i. Endelig dryppes med lidt citronolie.
det ser rigtig lækkert ud...og spidskål er bare så godt....mums...
SvarSletOg det var det også! Bemærk at vi ikke bruger panering.
SvarSletJep! Spidskål er lækkert. Der findes ikke så forfærdeligt mange opskrifter med denne kål.
Undskyld, men det er jo netop paneringen der gør kødet til en "rigtig" wienerschnitzel
SvarSletse: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=17963
Kh fra Wien
Ja-ja Anni, du har da givetvis ret og så vidt jeg har forstået skal der heller benfri sild på.
SvarSletMen som du måske har lagt mærke til er de fleste opskrifter på denne blog hjemmekomponerede og/eller alternative, så wienerschnitzel som mor - eller østrigere - laver den må man kigge efter i almindelige kogebøger.
Tak for din respons Anni og ha det godt i den store fine kulturby.
Jo, det er jeg godt klar over, jeg mener bare, at man så må kalde opskriften noget andet og ikke Wiener
SvarSletschnitzel.
Ha det selv godt.
Forøvrigt hvad er Djævleøen?
Kh fra Wien
Joh Anni men det har jeg jo netop også gjort:
SvarSletWIENERSNITSEL
WIENERSCHNITZEL
Så de staves lige så forskelligt som de laves! ;o)
Okay ;))
SvarSlet