lørdag den 10. november 2007

Hakket oksekød med hvidkål

En dampende varm portion oksekød og hvidkål

Opskrift til 2 personer

400 g magert hakket oksekød – 3 dl oksebouillon -75 g groft hakket løg – 200 g gulerødder i skiver – 300 g fint snittet hvidkål – karry – paprika – red hot chili pepper – ketchup

Kom 3 dl vand i gryden bring det i kog og knus en oksebouillonterning i. Kom løg i og kog dem klare. Tilsæt kød og krydderier rør godt og kom gulerødder og hvidkålen i. Eventuelt også en sjat ketchup.

Lad retten koge under låg i en halv times tid – eller til kålen er mør. Rør i gryden af og til.

Denne ret er så nem så nem og smager herligt.

Det smager godt med en skive groft rugbrød til – for slet ikke at tale om en god mørk øl!

Lav eventuelt en dobbelt portion. Retten smager næsten endnu bedre dagen efter, hvor den bare skal varmes op. PAS PÅ med chilien, den er stærk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar