Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

torsdag den 19. juni 2014

LÆKKER REJETÆRTE FRA RØRVIG

500 gr courgetter – salt – 30 gr smør – 250 gr udrullet mørdejsbund – 1 dl 38 % cremefraiche – 1½ spsk mælk – revet skal af 1 økologisk citron – 5 æg – lidt revet muskatnød – peber fra kværn – 300 gr kogte pillede rejer.

Der bliver 8 pæne stykker af denne tærte.

Vask courgetterne og skær dem i ca. 1 cm store stykker (de skal ikke skrælles). Drys dem jævnt med salt og lad dem trække i et kvarters tid. Skyld dem herefter grundigt i koldt vand og vrid dem tørre i et rent viskestykke. Sauter dem herefter i smør uden at de tager farve, men til det meste af væden er fordampet. Krydr med lidt salt og peber.

Smør en 22 cm springform med lidt smør og klip et stykke bagepapir til og læg i bunden af formen. Kom dejen i bunden af springformen og tryk dej godt op langs kanterne. Stil den koldt indtil den skal fyldes.

Så rør du cremefraichen jævn sammen med mælken og tilsætter den fintrevne citronskal. (Spar ikke på citronskallen…den giver tærten et frisk pift!) Æggene røres sammen i en stor skål og cremefraichemassen kommes i og røres med æggene til en sej masse, uden at piske kraftigt. Smag til med lidt reven muskat og eventuelt lidt mere salt og peber.

Endelig vendes de sauterede courgetter og rejerne i æggemassen.
Fyldet fordeles jævnt i tærten. Drys eventuelt med lidt friskkværnet peber og bag tærten på nederste rille i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 50 minutter, til den er hævet, gennembagt og gylden.

Velbekomme!

(Hvis nogen står af allerede ved tanken om courgetter, så gør det ikke! Det kommer hverken til at smage som varme agurker eller badesvamp, men bliver fantastisk lækkert.)


Alle der har smagt Rejetærte fra Rørvig har været helt vilde med den…

Ingen kommentarer: