mandag den 17. november 2008

Kalvegryde a la Rørvig

Opskrift til 2 personer

450 g godt kalvekød i strimler – lidt olie til stegning – 3 store gulerødder i skiver – 1 stor rød peberfrugt i strimler – 1 bdt forårsløg i småstykker – 200 g champignon i skiver – hakket persille - ½ l bouillon – paprika – all round krydderi – salt & peber - Maizena – kartoffelmos

Kalvekødet brunes. Gulerødder, peberfugt og forårsløg tilsættes og simre med nogle minutter.

Så tilsættes bouillon og krydderier. Retten simre til kødet er mørt.

(Glem nu ikke kartoffelmosen vel!)

Herefter kommes champignon i kødgryden og koger med nogle minutter, inden retten jævnes med lidt Maizena der er rørt op i en sjat koldt vand.

Smag til med salt og peber og server kartoffelmos til retten og drys med lidt hakket persille.

6 kommentarer:

  1. lækkert, og helt fri for hyttemeier'sk ødelæggende flødehærværk :-)

    Jeg elsker sådan noget !

    SvarSlet
  2. Jamen så kig dig omkring på siden. Her af masser af sunde lækkerier :o)

    SvarSlet
  3. Det ser sgu godt ud! Tak for inspirationen. Den kører i gryden på lørdag efter fredagens julefrokostudskejelser! Kh Lene

    SvarSlet
  4. Den er også skøøøønnn!

    Kalvefrikassé er også godt!

    SvarSlet
  5. hej benny! det ser rigtig godt ud! jeg trænger virkelig også til fornyelser i madprogrammet herhjemme. så den skal prøves i morgen!hilsen og god ferie inge-lise

    SvarSlet
  6. Tak skal du ha Inge-lise og velbekomme! ;o)

    SvarSlet