mandag den 27. oktober 2008

Skipperlabskovs

Opskrift til 4 personer (eller 2 i 2 dage)

800 g godt oksekød skåret i mundrette stykker – 1 kg kartofler i mindre stykker – 80 g smør – 3 løg – salt – cirka 12 hele peberkorn – 4-5 laurbærblade – 1 suppeterning – purløg. (Eventuelt rugbrød og syltede rødbeder).

Hak de pillede løg fint og damp dem i smørret i en god gryde nogle minutter til de er klare.

Kom kødet i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade og hæld kogende vand på så kødet lige er dækket. Drys lidt salt på og kom en suppeterning ved. Lad kødet snurre under låg ved svag varme 1 times tid.

Herefter kommes kartoffelstykkerne i gryden og når de er kogt ud er retten færdig. Undervejs finder du lige ud af om der eventuelt skal fjernes eller tilsættes vand. Retten skal være lidt grødagtig når den er færdig. Smag eventuelt til med lidt salt og server retten drysset med fintsnittet purløg.

Mange spiser en skive godt rugbrød og syltede rødbeder til retten.

Vi spiste en rødbedesalat med æble og capers til og supplerede med tysk Hefe-Weiβbier og en snaps!

6 kommentarer:

  1. Jeg kender labskaus helt anderledes, sådan som man spiser den i (nord)tyskland, friesland og de nordlige Nederlande, samt også i nederrhinlandet, hvor jeg kommer fra:

    http://www.chefkoch.de/rezepte/1597998665060/Labskaus-nach-altdeutscher-Art.html

    Kort opsummeret: man hakker kogt SPRÆNGT oksekød sammen med et matjessildefilet (de hollandske...det man sælger som matjes i DK er IKKe matjes) samt kogte kartofler og rodbedder m.m.

    en gudespise.

    Kig på billederne :-)

    Man spiser normalt spejlæg og Rollmops til ...)Rollmops af Bismarckhering, som ikke er sødet med sukker :-)

    SvarSlet
  2. Øjjjj... hvad tid skal vi komme?
    ;o)

    SvarSlet
  3. min mave skal lige repareres, så kan vi sagtens finde ud af at I kommer til noget rigtig pervers tysk mad :-)

    SvarSlet
  4. Det lyder da godt! Vi har også talt om at I skal komme til noget mindre perverst hos os ;o) hæ-hæ!
    Men det bliver først engang i det nye år!

    SvarSlet
  5. ;-)

    nana, dansk mad kan da osse være rimelig pervers :-)

    Apropos: Når danskere læser "tysk mad", plejer de at rynke med næsen, eller siger *bvaddrrr* og lignede, eller endnu værre, fortæller vandrehistorier om maveonde og sauerkrsut.

    Kommer de derimod tilbage fra Elsass (alsace) beretter de med ekstatisk udtryk i øjnene om samme mad ...hvor PRAGTFULD det er ;-)

    Men vi ved jo, at Choucrout Strasbourgoise er det samme som Schlachtplatte, og Gnocchi detsamme som kartoffelknødel, og Maultaschen = Ravioli :-)

    SvarSlet
  6. Det med maveondet passer vel meget godt - eller...?
    ;o(

    SvarSlet