Opskrift til 2 personer
300 g håndskåret baconskiver – 300 g løg – frisk timian – 1 kg madæbler – 2½ spsk sukker – ¾ dl vand – lidt friskrevet peberrod – salt & peber – 2 skiver godt rugbrød
Steg baconskiverne på en godt varm pande uden fedtstof. Lad baconstykkerne dryppe af på noget køkkenrulle.
Skær løgene i smalle både og steg dem sammen med timian i baconfedtet på panden til løgene er gyldne og bløde.
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i smalle både og kom dem på panden til løgene, sammen med sukker, salt og peber. Kom lidt vand ved og lad æblerne stege i 5-15 minutter til de er møre. Smag til med lidt revet peberrod.
Anret blandingen sammen med bacon og server godt rugbrød til.
Hej Benny og Bodil !
SvarSletskønneste ret...er ret vild med æbleflæsk men jeg plejer at bruge baconterninger...men denne her ser super dejlig ud og peberrod har jeg aldrig lavet den med...men det vil jeg prøve...uhmmm!!
Gør det du... det er lige peberroden (ikke for megen) der giver piftet.
SvarSletDet er ofte "det-plejer-vi-da-ikke-at-komme-i" der giver et godt - og sommetider overraskende - resultat.
Nu kan jeg ikke lige på stående fod huske hvilken ret de var, men vi vaklede lidt ved tanken om hakkede ansjoser. Men vi gjorde det... heldigvis!