onsdag den 4. juni 2008

Salat Nicoise

Opskrift til 2 personer

Salaten kan både bruges som frokostret og som middagsret. Som frokostret kan man eventuelt undlade at komme kartofler i.

250 g nye kartofler -150 g friske fine grønne bønner – Salat f.eks. hjertesalat (eventuelt 2 slags salat) – 6 små kryddertomater – 2 dåser tun i vand - 2 hårdkogte æg – 12 gode sorte oliven.
Dressing: 1 stor tsk dijonsennep (gerne med honning) – 1 fed presset hvidløg – salt og kværnet peber – 1½ spsk koldt vand – 3 tsk olivenolie – eventuelt lidt groft hvidt brød.


Kog kartoflerne så de både er faste og møre. Lad dem køle af og skær dem i skiver.

Nip bønnerne og giv dem et opkog i 2 minutter, køl dem straks af i koldt vand og skær dem midt over.

Skyl og riv salat i mindre stykker. Bland dem med bønner, de skivede kartofler og halve tomater.

Hæld vandet fra tunfisken og læg den på i små stykker. Pynt med oliven og kvarte æg.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten lige inden serveringen.

Server eventuelt et godt hvidt brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar