Opskrift til 2 personer
Salaten kan både bruges som frokostret og som middagsret. Som frokostret kan man eventuelt undlade at komme kartofler i.
250 g nye kartofler -150 g friske fine grønne bønner – Salat f.eks. hjertesalat (eventuelt 2 slags salat) – 6 små kryddertomater – 2 dåser tun i vand - 2 hårdkogte æg – 12 gode sorte oliven.
Dressing: 1 stor tsk dijonsennep (gerne med honning) – 1 fed presset hvidløg – salt og kværnet peber – 1½ spsk koldt vand – 3 tsk olivenolie – eventuelt lidt groft hvidt brød.
Kog kartoflerne så de både er faste og møre. Lad dem køle af og skær dem i skiver.
Nip bønnerne og giv dem et opkog i 2 minutter, køl dem straks af i koldt vand og skær dem midt over.
Skyl og riv salat i mindre stykker. Bland dem med bønner, de skivede kartofler og halve tomater.
Hæld vandet fra tunfisken og læg den på i små stykker. Pynt med oliven og kvarte æg.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten lige inden serveringen.
Server eventuelt et godt hvidt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar