Opskrift til 2 personer
450 g kyllingefilet – 2 mellemstore løg – olie til stegning – 1 ds med 6 (12 halve) abrikoser – 1 hel kanelstang – 2 stk stjerneanis - ½ tsk stødt kardemomme – 2 tsk stødt koriander – 2 fed hvidløg – 1 spsk maizena – eventuelt lidt maggi/kyllinge-terning
1 ds (420g) kikærter i vand - ½ agurk – 1 æble – 3 tsk sesamolie – 3 tsk citronsaft – 2 tsk sirup – salt og peber fra kværn
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker. Og brun dem i lidt olie i en gryde. Løgene skæres i mindre både og hvidløg i tynde skriver og kommes i gryden. Sauter til løgene er glasklare.
Så tilsættes alle krydderierne og ”brændes af” 1 minuts tid.
Kom vand i gryden så det lige dækker (3-4 dl) og hæld abrikoserne i.
Lad retten småsimre medens du laver kikærtesalaten:
Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en skål.
Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske inden den skæres i små tern.
Æblet skrælles og skæres ligeledes i små tern.
Agurk og æbler kommes i skålen med kikærter.
Pisk olie, citronsaft og sirup sammen til en dressing. Smag til med lidt salt og peber og vend det i kikærtesalaten..
Rør maizena i lidt koldt vand og jævn gryderetten hermed. Smag eventuelt til med lidt salt, peber og maggi.
Vær forberedt på retten har en anderledes smag end udpræget dansk mad!
det ser delicious ud.....
SvarSletDet smager godt - og fremmed!
SvarSletDa jeg skulle smage retten til spurgte Bodil: "smager det godt?"
- "Det tror jeg nok", svarede jeg.
Jeg blev først sikker efter et par mundfulde og da jeg efter spisningen lige stak en finger med lidt kold sovs i munden, syntes jeg nærmest det smagte himmelsk!