Opskriften giver 10-12 boller
½ liter koldt vand – 10 g gær** - 1 spsk groft salt – 250 g durum hvedemel – 250 g hvedemel* – 2 spsk olivenolie – 1 spsk honning
Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser røres i. Dejen - der skal være lidt sej og klistret – stilles i køleskab natten over i en lukket beholder.
Næste dag opvarmes ovnen til 225 grader og dejen sættes ved hjælp af 2 spiseskeer som 10-12 klatter på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ca. 20 minutter.
* Du kan variere meltyperne. Susanne erstatter gerne cirka 100 g af hvedemelet med grahamsmel eller f.eks. 50 g med havregryn, det giver lidt grovere boller.
** OBS! Hvis du ikke har så megen tid og i stedet vil bage bollerne i løbet af dagen, kan du bruge 25 g gær og lunkent vand og lade dejen hæve et lunt sted i 2-3 timer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar