Opskrift til 2 personer
360 g kartofler – 5 jordskokker - ½ bundt frisk timian – 2 fed hvidløg – ¾ l grøntsagsbouillon – salt og peber fra kværn – 150 g røget mørbrad – 2 skiver grovbrød
Kartofler og jordskokker skrælles og skæres i mindre stykker. Du kan eventuelt nøjes med at vaske jordskokkerne grundigt med en ren grydesvamp, men kom godt ind i hjørnerne.
360 g kartofler – 5 jordskokker - ½ bundt frisk timian – 2 fed hvidløg – ¾ l grøntsagsbouillon – salt og peber fra kværn – 150 g røget mørbrad – 2 skiver grovbrød
Kartofler og jordskokker skrælles og skæres i mindre stykker. Du kan eventuelt nøjes med at vaske jordskokkerne grundigt med en ren grydesvamp, men kom godt ind i hjørnerne.
Kog kartofler og jordskokker sammen med timian og hvidløg uden skal i bouillonen i 30 minutter, indtil grønsagerne er møre.
Tag timiankvistende op og blend eller purer suppen.
Skær mørbraden i tynde skiver og mindre stykker og rist dem sprøde på en tør pande.
Varm suppen op og smag den til med salt og peber. Drys den ristede mørbrad på suppen ved serveringen. Og spis noget godt brød til.
Hej Benny !
SvarSletÅh ja jordskokke suppe...det er bare dejligt...vi har haft en del jordskokker i haven og netop lavet suppe af dem.....har nu ikke kombineret med røget mørbrad, men det kunne være en fin ide...jeg har nogen gange køt røget mørbrad og brugt det som pålæg..lidt dyrt..men smager rigtig dejligt.....
Anita
Okay! Men røget mørbrad ristet på panden til f.eks. suppe det er nams!
SvarSletGod weekend anita!