torsdag den 27. december 2007

Gydasild

Her er den ultimative opskrift til sildebordet 1. nytårsdag eller til en anden god frokost

Vi havde glemt de store capers, men de "almindelige" kan også gøre det

Opskrift til 6 personer - hvis hver person kun spiser 1 sild hver… hvilket er sjældent!

6 hele ferske sildefileter – smør til stegning

Marinade: ½ dl vindruekerneolie – 1 dl ketchup – 3 spsk lys vineddike – 5 spsk sukker – 3 tsk karry – salt og friskkværnet peber

Pynt: løgringe – lidt store capers


Rens fisken og klip finnerne af. Steg dem gyldne på panden og læg dem i et fad med kant.

Kom alle ingredienserne til marinaden i en gryde og varm det op under omrøring. Det må ikke koge!

Hæld den varme marinade over sildene og lad dem trække mindst 4 timer, eller gerne til næste dag i køleskabet.

Pynt med løgringe og store capers.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar