Der findes næsten lige så mange opskifter på chili con carne som der findes kogebøger. I dag tager vi en af de hurtige.
Opskrift til 2 personer:
½ - 1 spsk. olie
400 g magert oksehak
1 frisk chili
2 løg
1 porre
1 rød peberfrugt
2 ds. hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
chilipulver
1 - 2 ds. hvide/brune bønner i chilisauce
(sukker)
2 spsk. god yoghurt
Groft hvidt brød
Kødet brunes i en god stegegryde.
Fjern kernerne fra chilien, hak den meget fint og kom det i gryden.
Løg og peberfrugt hakkes groft, porre snittes og grønsagerne hældes i gryden når kødet er brunet.
Dåsetomaterne kommes ved, sammen med presset hvidløg, og laurbærblad. Tilsæt eventuelt en sjat vand, men tænk på at der senere også kommer sauce i fra bønnerne.
Lad det småsimre et kvarters tid.
Tilsæt bønnerne og varm det hele godt igennem.
Smag til med chilipulver, s&p (= salt og peber). Nogle kan godt lide retten med lidt sukker i.
Server kold yoghurt til samt et stykke godt hvidt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar