Jeg ved det godt; Hallo frikadeller! Hvor svært ka’ det være? – Ikke desto mindre får man af og til serveret frikadeller plastret til med mel eller så megen væde at de er helt svampede. Men frikadellerne i denne opskrift er faste og smager af noget.
500 g magert hakket svinekød – 1 revet løg – 2 tsk. stødt oregano – 2 fed presset hvidløg – salt & peber – 2 spsk. havregryn – en sjat olie til stegning
4 gulerødder – 2 pærer – 1,5 dl. fromage frais – 2-3 tsk. mayonnaise light – 2 tsk. citronsaft – salt & peber
300 g kartofler
Bland alle ingredienserne til frikadellefarsen sammen. Formes til frikadeller og steges til de er gyldne og føles faste når man trykker på dem.
Kartoflerne skrabes og koges.
Gulerødderne og pærerne skrælles og rives. Fromage frais, mayo, og citronsaft røres sammen til en dressing og smages til med lidt salt og peber, og blandes med gulerod/pæreblandingen.
En dejlig nem og børnevenlig ret!
Svinekødet kan naturligvis erstattes med kalvekød eller blandes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar