mandag den 20. oktober 2008

Skønne grovboller – rugboller

Opskrift til omkring 16 boller

75 g gær - ½ l vand – 1 spsk salt – 2 æg – 3 spsk olie – 150 g groft rugmel – 300 g sigtebrødsmel – 500 g hvedemel

Gæren udrøres i vandet der gerne må være lunkent. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Stilles herefter til hævning i en halv time et lunt sted.

Dejen ”slås ned” og deles i 16 stykker, der trilles til boller som stilles på en bageplade, hvor de efterhæver i cirka 15 minutter.

Herefter bages i de i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

Det er en skøn bolle der både kan bruges morgen, middag og aften. De er velegnet til nedfrysning.

Man kan eventuelt efter smag komme lidt ekstra smag i bollerne ved at tilsætte f.eks. lidt kommen eller andet i dejen. De kan også pensles med lidt æg inden bagningen hvis man ønsker en lidt blank overflade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar