mandag den 28. april 2008

Bodils citronlikør

2 hele flasker lys Brøndum snaps
Citronskal fra 7 usprøjtede citroner
1½ liter vand
1 kg sukker

Det er naturligvis vigtigt at citronskallerne er økologiske ikke sprøjtede.

Jeg syntes at det er nemmest at skære citronerne i kvarter og så fjerne kødet.
Citronskallerne kommes i et STORT sylteglas og snapsen hældes over. Luk låget og lad det trække i 8 dages tid.

Giv vand og sukker et opkog. Lad det afkøle og hæld det på citron-snapseblandingen.

Lad det stå endnu et par dage og fjern skallerne.

Si likøren - for eksempel gennem et stykke gaze og hæld likøren på rene flasker.

Der går et par dage før smagen har ”sat” sig. Jeg tilsatte lidt mere snaps – Linieakvavit – for at give den lidt mere ”bid”.

Jeg har ladet mig fortælle at italienerne sætter citronlikør og grappa (den italienske snaps) på bordet efter en god middag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar