2 hele flasker lys Brøndum snaps
Citronskal fra 7 usprøjtede citroner
1½ liter vand
1 kg sukker
Det er naturligvis vigtigt at citronskallerne er økologiske ikke sprøjtede.
Jeg syntes at det er nemmest at skære citronerne i kvarter og så fjerne kødet.
Citronskallerne kommes i et STORT sylteglas og snapsen hældes over. Luk låget og lad det trække i 8 dages tid.
Giv vand og sukker et opkog. Lad det afkøle og hæld det på citron-snapseblandingen.
Lad det stå endnu et par dage og fjern skallerne.
Si likøren - for eksempel gennem et stykke gaze og hæld likøren på rene flasker.
Der går et par dage før smagen har ”sat” sig. Jeg tilsatte lidt mere snaps – Linieakvavit – for at give den lidt mere ”bid”.
Jeg har ladet mig fortælle at italienerne sætter citronlikør og grappa (den italienske snaps) på bordet efter en god middag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar