fredag den 18. januar 2008

Tandoorikylling med salat


Opskrift til 2 personer

Vær opmærksom på at kødet gerne må marineres i køleskabet 12-24 timer!

300 g kyllingefilet – 250 g DDV-yoghurt – 4 fed hvidløg – lidt citronsaft – 1½ spsk vineddike – 2 tsk tørret eller frisk ingefær – 20 g tandoori krydderi – salt og peber – eventuelt flydende sødemiddel
------------------------------------------------------------
300 g kogte kartofler – 250 g revne gulerødder – 50 g hakket løg – 20 g olie – 2 tsk dijonsennep – 2 tsk rødvinseddike – salt og peber


Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og læg dem i marinaden. Sæt fadet i køleskabet gerne i 12-24 timer. Jo længere tid det står jo mere mørt kød.

Salat: Pisk olie, eddike, sennep, salt og peber – og eventuelt lidt flydende sødemiddel sammen.
Vend de hakkede løg, de revne gulerødder og de fint skårne kartofler i og bland det godt sammen.

Hæld kyllingen og marinaden over i et ildfast fad og steg i ca. ½ time ved 200 °. Pres eventuelt lidt citronsaft over retten, når den er stegt færdig.

Spis kartoffel-gulerodssalaten til.

INFO: Yoghurten skiller ganske lidt, når den kommes i ovnen, men det betyder intet for smagen, der i øvrigt er lidt speciel. Denne indisk inspirerede ret, er næppe en man skal afprøve på sine børn - eller på personer der sværger til klassisk dansk mad!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar