En rigtig god og fedtfattig sund bolle der kan bruges både til kaffebordet og til frokosten.
Der bliver omkring 15 boller af denne dej.
25 g Kærgården – 4½ dl skummetmælk – 1 dl A38 (Cheasy) – 10 g salt – 1 pk gær – 150 g fintrevet gulerod – 80 g havregryn – 700 g hvedemel – eventuelt æggehvide til pensling
Smørret smeltes og kommes i en røreskål. Mælk, A38, og salt røres i. Gæren smuldres lidt og tilsættes. Så kommes mel, havregryn og gulerod i og dejen æltes godt til den føles smidig.
Stil den lunt og overdækket til hævning i en times tid.
Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen herpå. Tryk luften ud af dejen og form den til cirka 15 boller, der stilles på en bageplade med bagepapir under. Lad den efterhæve i 15 minutter, meden ovnen varmes op til ca. 200 grader.
Hvis du vil have bollerne skinnende og gyldne kan de pensles med æggehvide inden de sættes midt i ovnen og bages 25 – 30 minutter. Lidt mindre varme og tid i en varmluftovn.
Der bliver omkring 15 boller af denne dej.
25 g Kærgården – 4½ dl skummetmælk – 1 dl A38 (Cheasy) – 10 g salt – 1 pk gær – 150 g fintrevet gulerod – 80 g havregryn – 700 g hvedemel – eventuelt æggehvide til pensling
Smørret smeltes og kommes i en røreskål. Mælk, A38, og salt røres i. Gæren smuldres lidt og tilsættes. Så kommes mel, havregryn og gulerod i og dejen æltes godt til den føles smidig.
Stil den lunt og overdækket til hævning i en times tid.
Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen herpå. Tryk luften ud af dejen og form den til cirka 15 boller, der stilles på en bageplade med bagepapir under. Lad den efterhæve i 15 minutter, meden ovnen varmes op til ca. 200 grader.
Hvis du vil have bollerne skinnende og gyldne kan de pensles med æggehvide inden de sættes midt i ovnen og bages 25 – 30 minutter. Lidt mindre varme og tid i en varmluftovn.
Bollerne er velegnet til frysning!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar