Opskrift til 2 personer
400 lyssej – 1 stor fennikel – 4 gulerødder – lidt smør – 1 spsk olie – salt og peber – lidt fiskesennep (kan udelades) – lidt brød (eventuelt knækbrød) – eventuelt lidt dild.
Skær fisken i passende stykker. Riv eller skær fennikel i tynde skiver og skær gulerødderne igennem på langs.
Kom en klat smør og lidt olie på panden. Krydr fisken med salt og peber og steg den et par minutter på hver side. Sluk og læg låg på så den holder sig varm, eller kom den i fad i ovnen ved lav varme.
Kom lidt fedtstof på en anden pande og steg gulerødderne sprøde. Tag dem op og kom fennikel på panden, sammen med lidt fiskesennep eller almindelig sennep og steg også dem sprøde.
Anret herefter fisken sammen med gulerødder og fennikel og pynt eventuelt med lidt dild.
Der kan eventuelt bruges torskefilet i stedet for lyssej!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar